Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Έβαλε σε μια φόρμα κέικ αυγά, τυρί και ζαμπόν...Ο λόγος; Θα σας ξετρελάνει

Θα κολλήσετε με την γεύση

11 Μαρτίου 2020 17:30
Έβαλε σε μια φόρμα κέικ αυγά, τυρί και ζαμπόν...Ο λόγος; Θα σας ξετρελάνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία συνταγή για ομελέτα γεμάτη αυγά, ζαμπόν, κρεμμύδια και πιπεριές, που θα σας ξετρελάνει. Είναι γρήγορη και πολύ γευστική!

Μία ομελέτα-muffin! Αυτή η πανεύκολη και γευστικότατα συνταγή που θα δείτε είναι τέλεια για πρωινό και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να δείτε εδώ την συνταγή για σφογγάτο, μια ακόμα ιδιαίτερη ομελέτα.

Θα χρειαστείτε:

  • 5 κ.γ βούτυρο
  • 4 κούπες πουρέ πατάτας
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυτά
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 120γρ. ζαμπόν
  • 85γρ. τσένταρ

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Η ομελέτα είναι το αγαπημένο πρωινό πολλών ανθρώπων καθώς περιέχει την τέλεια αναλογία πρωτεΐνης και λαχανικών για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Αν όμως μέχρι σήμερα χρησιποιούσατε τηγάνι, ήρθε η στιγμή να το αφήσετε στο ντουλάπι! Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα υλικά σας και μία σακούλα τροφίμων!

Η συνταγή της γιαγιάς Ευθυμίας: Αφράτη τυρόπιτα με 4 φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share