Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Κουραμπιέδες εύκολοι και νόστιμοι

Η συνταγή που θα σας "ξετρελάνει"!

23 Δεκεμβρίου 2020 15:29
Κουραμπιέδες εύκολοι και νόστιμοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα κοντεύουν γι' αυτό και το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια συνταγή για κουραμπιέδες σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει. Είναι μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή. Ωστόσο, αν δε σας αρέσουν αρκετά οι κουραμπιέδες, δείτε εδώ συνταγή για μελομακάρονα.

Υλικά

  • 200 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
  • 75 μλ σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή τσίπουρο
  • 0,5 ποτήρι του νερού κορν φλάουρ η νισεστέ
  • Με την μύτη του κουταλιού του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει, να παγώσει όπως το λέμε, έπειτα το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε μερικά λεπτά και προσθέτουμε το λάδι, έπειτα την βανίλια και το αλάτι, το κονιάκ, τη σόδα μαγειρικής (πολύ ελάχιστη), και στο τέλος το νισεστέ και το αλεύρι με μικρές δόσεις.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε (μπορείτε να κάνετε και στρογγυλές μπαλίτσες και να βάλετε μέσα ένα ψημένο αμύγδαλο) και ψήνουμε στους 150 για 25 με 30 λεπτά. Δεν αλλάζει το χρώμα σχεδόν.
  • Αφήνουμε για 5 -10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: cookpad

Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.

Υλικά

  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

Για τη σπιτική μερέντα

  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
  • Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.
  • Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
  • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share