Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Βάζει άβραστο ρύζι στο πυρέξ μαζί με άλλα 4 υλικά - Μετά από λίγο έφτιαξε ένα λαχταριστό γεύμα

Θα ξετρελαθείτε!

16 Ιουνίου 2020 07:54
Βάζει άβραστο ρύζι στο πυρέξ μαζί με άλλα 4 υλικά - Μετά από λίγο έφτιαξε ένα λαχταριστό γεύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παρακάτω συνταγή που θα σας παρουσιάσει το Athensmagazine.gr, είναι πολύ εύκολη και ταυτόχρονα λαχταριστή. Το μόνο που χρειάζεστε για την εκτέλεση της συνταγής είναι ένα πυρέξ και άλλα 4 υλικά. Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ετοιμάσουν κάτι γρήγορο, αλλά και εντυπωσιακό. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φτιάξετε αλμυρό, δείτε εδώ μια συνταγή για ανάλαφρο γλυκό.

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • 1 φλιτζάνι άψητο άσπρο ρύζι
  • 1 τενεκεδάκι με κρέμα σέλινου
  • 1 πακέτο με γαλλικό μείγμα σούπας κρεμμυδιού
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, τοποθετήστε το άψητο ρύζι μέσα σε ένα πυρέξ. Βεβαιωθείτε ότι το ρύζι είναι ομοιόμορφα απλωμένο.
  • Έπειτα, τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου πάνω από το ρύζι.
  • Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη κρέμα σέλινου και τη γαλλική σούπα κρεμμυδιού, φροντίζοντας να προσθέσετε λίγο νερό στο μείγμα.
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση, στη συνέχεια ρίξτε όλο το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και το ρύζι.
  • Τέλος, προσθέστε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τοποθετήστε το πυρέξ στο φούρνο για 2 ώρες, στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Όταν το βγάλετε από το φούρνο, θα τρελαθείτε με την πλούσια γεύση του!

Βάλτε ρύζι στον κιμά των μπιφτεκιών αντί για ψωμί - Το κόλπο που λίγοι γνωρίζουν

Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν και που θα βελτιώσει την ποιότητα των μπιφτεκιών σας, είναι το να βάλετε ρύζι στον κιμά πριν τα πλάσετε, αντικαθιστώντας το ψωμί ή την φρυγανιά.

Ποια η αλλαγή;

Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά (ή παξιμάδι) τριμμένη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω στο μείγμα για να μην είναι πολύ στεγνό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάτι από αυτά που θα δείτε εδώ, ώστε τα μπιφτέκια σας να γίνουν αφράτα και ζουμερά.

Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο, προτιμάμε τη φρυγανιά, γιατί ο εν λόγω κιμάς είναι πιο «αλοιφοειδής» και η φρυγανιά τον συγκρατεί καλύτερα. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε ρύζι παραβρασμένο, για να «λιώνει» κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών και να ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share