Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Παίρνει κομμάτια ζύμης και βάζει μέσα λουκάνικα - Αυτό που φτιάχνει είναι θεϊκό!

Δοκιμάστε το

16 Απριλίου 2020 10:50
Παίρνει κομμάτια ζύμης και βάζει μέσα λουκάνικα - Αυτό που φτιάχνει είναι θεϊκό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για γρήγορη και εύκολη λουκανικόπιτα που θα σας πάρει τα μυαλά. Δεν χρειάζεται να είστε σεφ για να φτιάξετε την δική σας σπιτική λουκανικόπιτα, αφού αποτελείται μόνο από δύο βήματα.

Κόβετε ζύμη και μέσα της τοποθετείτε ένα λουκάνικο. Αφού το κλείσετε καλά μέσα, κόβετε σε μικρή απόσταση μέχρι αυτό να ανοίξει και να δημιουργηθεί το σχήμα στην εικόνα.

Μόλις το κάνετε αυτό είναι έτοιμη για ψήσιμο. Θα κάνετε εντύπωση με αυτό το "πιάτο", αφού μοιάζει με έργο τέχνης. Μπορείτε να δείτε τα βήματα στο βίντεο μαζί και με άλλες περίεργες ιδέες και σας έχουμε ακόμα μια για λουκανικοπιτάκια εδώ.

Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν - Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Η μοναδική της τεχνική για να φτιάξει ρολάκια από ζύμη με τυρί και ζαμπόν είναι πανέξυπνη!

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τυρί και ζαμπόν και κάνει το τέλειο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας! Ένα σνακ που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!

Θα χρειαστείτε:

1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο αποψυγμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καγιέν
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2. Χτυπάμε το αυγό και το νερό μαζί μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος.

4. Περάστε τη ζύμη με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό.

5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα 3 κουταλιές τυρί πάνω από το ένα φύλλο ζύμης, και στη συνέχεια, σκεπάστε το με τις φέτες ζαμπόν.

6. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης, περάστε με πινέλο το μείγμα αυγού, και περάστε από πάνω απαλά ένα πλάστη για να ενωθούν οι δύο ζύμες. Περάστε από πάνω με πινέλο ξανά το χτυπημένο αυγό.

7. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό τη ζύμη, ξεκινώντας από μία μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά. Κόψτε το ρολό σε περίπου 24 φέτες και τοποθετήστε τις στο ταψί.

8. Αλείφουμε τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

9. Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές με ζυμάρι δείτε και αυτά τα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share