Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Θεϊκή τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα!

Απλή, ιδιαίτερη και πεντανόστιμη!

16 Μαρτίου 2020 09:47
Θεϊκή τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να σας βρούμε μια εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή αρωματική τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά (για 6 - 8 άτομα, ταψί 24 εκ.):

  • 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα - 
το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες
  • 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Διαδικασία:

Γέμιση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
  • Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την αναποδογυριστή μηλόπιτα που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει!

Πηγή: kathimerini.gr

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς... φύλλο! Νόστιμη και υγιεινή σε 10 λεπτά

Σας έχουμε μια τυρόπιτα ταψιού χωρίς... φύλλο! Νόστιμη και υγιεινή σε 10 λεπτά! Θα την λατρέψετε αφού είναι εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!

Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα...

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
  • 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Δοκιμάστε επίσης και τη τυρόπιτα της μαμάς. Αφράτη και χωρίς φύλλο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share