Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Τυρόπιτα της μαμάς: Αφράτη και χωρίς φύλλο - Με λίγες θερμίδες και φθηνά υλικά

Έχει βελούδινη υφή και τέλεια γεύση

13 Μαρτίου 2020 08:38
Τυρόπιτα της μαμάς: Αφράτη και χωρίς φύλλο -  Με λίγες θερμίδες και φθηνά υλικά

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της μαμάς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική και περιέχει φθηνά υλικά!

Δείτε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 200γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ Gouda τριμμένη
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 350γρ. φέτα τριμμένη
  • 10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1/4κ.γ. αλάτι
  • 1/2κ.γ. κοφτό πιπέρι

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα μια εξαιρετική συνταγή: Τυρόπιτα για αρχάριες - Εύκολη και με μόνο 4 υλικά

Τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! (Video)'

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! Με τον Λάμπρο Βακιάρο να μας έχει δείξει και γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού

Υλικά:

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 20 φτερούγες
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τη σως:

  • 2φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1/3φλ. ξύδι
  • 2κ.σ. μέλι
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • 3σκ σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στο φούρνο! (Video)

Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και πεντανόστιμες τυρένιες πένες με αρακά και κολοκυθάκι!

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά από φακή
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις η θερμοκρασία στην κατσαρόλα είναι υψηλή προσθέτουμε το κοτόπουλο και καβουρδίζουμε εξωτερικά, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι baby, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν μεσαίο πυρέξ.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share