Τυρόπιτα της μαμάς: Αφράτη και χωρίς φύλλο - Με λίγες θερμίδες και φθηνά υλικά
Έχει βελούδινη υφή και τέλεια γεύση
13 Μαρτίου 2020 08:38
Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της μαμάς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική και περιέχει φθηνά υλικά!
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις η θερμοκρασία στην κατσαρόλα είναι υψηλή προσθέτουμε το κοτόπουλο και καβουρδίζουμε εξωτερικά, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι baby, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν μεσαίο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.