Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Total Guide: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας!

5 Φεβρουαρίου 2016
Total Guide: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας!

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Τ. 210 7564021, www.spondi.gr

Το βραβευµένο µε 2 αστέρια Michelin εστιατόριο και µέλος των «Grandes Τables du Monde» είναι εδώ και χρόνια σηµείο αναφοράς όχι µόνο για την πόλη αλλά και για τη χώρα. Υψηλή αισθητική, κοµψότητα, αυθεντικότητα και γαστρονοµικά αριστουργήµατα που ισορροπούν ανάµεσα στην κλασική και τη µοντέρνα γαλλική κουζίνα, µε την καθοδήγηση του µεγάλου chef Michel Del Burgo και τις µοναδικές ικανότητες του Άγγελου Λάντου, κρατούν τη Σπονδή στην κορυφή. Από €69. Καθηµερινά 20:00-00:00.

Kiku

Δηµοκρίτου 12, Κολωνάκι, Τ. 210 3647033, Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6776759, Ορφέως 2, Βουλιαγµένη,

Τ. 210 3647033, Cavo Tagoo, Μύκονος, Τ. 22890 20200, www.athenskiku.com

Το Kiku, µε 22 χρόνια εµπειρίας, είναι το πρώτο αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης, µε πολύ υψηλά standards στη γεύση, το service και το περιβάλλον. Οι χώροι, µινιµαλιστικού ύφους και electric χαρακτήρα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην ιαπωνική φιλοσοφία, είναι επιµέλειας της interior designer Σίσσυς Φειδά. Την επιτυχία του Kiku εξασφαλίζει, φυσικά, το µενού του εξαιρετικού Χρόνη Δαµαλά, που στο πλευρό του έχει τον Ιάπωνα sushi chef Shoji Morito, ενώ ασύγκριτη είναι και η executive cocktail κάρτα του Βασίλη Ρούσσου. Με τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα, το Kiku –υπό τις οδηγίες του γενικού manager Νίκου Βαρθολοµαίου– καθιερώνει την υψηλή γαστριµαργική κουλτούρα, ενώ έχει κατακτήσει την εµπιστοσύνη κάθε κοσµοπολίτη γευσιγνώστη και έχει ταυτιστεί µε την αυθεντική τέχνη του sushi, µε αποτέλεσµα να θεωρείται το «blue chip» των ιαπωνικών της Αθήνας. Από €60. Καθηµερινά, 19:00-01:00.

Cookoovaya wise cuisine

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια, T. 210 7235005

Από τα πιο πολυσυζητηµένα εστιατόρια της πόλης, αν και µετρά µόλις 1 χρόνο στην αθηναϊκή γαστρονοµική σκηνή, είναι αποτέλεσµα της σύµπραξης 5 µεγάλων chefs (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής). Τα τραπέζια πλαισιώνουν το σηµείο αναφοράς του χώρου, την ανοιχτή κουζίνα µε τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο, τη στιγµή που το µενού παρουσιάζει εκλεκτά πιάτα ελληνικής κουζίνας µε αναφορές στην αγροτική αλλά και αστική παράδοση, στα οποία ένας ώριµος ουρανίσκος θα βρει την ουσία των αισθήσεων και τη «σοφή» ελληνική κουζίνα, όπως χαρακτηριστικά αυτοπροσδιορίζεται το µενού του. Από €30. Καθηµερινά (εκτός Δευτ.) 13:00-01:00

Χύτρα

Λ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση), Τ. 210 3316767, www.hytra.gr

Υψηλή, avant garde, κοµψή ελληνική κουζίνα, µε τον Τάσο Μαντή πλέον στο τιµόνι – µετά την εµπειρία του ως sous chef στο κορυφαίο 3άστερο εστιατόριο του Βελγίου Hof Van Cleve, διαδέχτηκε στη Χύτρα τον εξαιρετικό Νίκο Καραθάνο. Έµπνευση, τεχνικές και γεύσεις άλλου επιπέδου, σε ένα µενού που ανανεώνει τη γαστρονοµική πρόταση του εστιατορίου, ενώ συνυπάρχει µε παλιότερα εµβληµατικά πιάτα. Μια κατασκευή από γυαλί και ξύλο το χωρίζει σε δύο µέρη, µε το δεύτερο, όπως προδίδει και το όνοµά του, Hytra Απλά, να παρουσιάζει, υπό τις οδηγίες του Χρύσανθου Καραµολέγκου, ένα µενού απλό και µοντέρνο, που σαφώς απέχει από αυτό που ονοµάζουµε υψηλή γαστρονοµία, αλλά καταφέρνει να παντρεύει αρµονικά φαινοµενικά ετερόκλητες προτάσεις και υλικά. Από €70 (Hytra), €35 (Hytra Απλά). Καθηµερινά, 20:00-00:00, Παρ. & Σάβ. 20:00-01:00.

Funky Gourmet

Παραµυθίας 13 & Σαλαµίνος, Κεραµεικός, Τ. 210 5242727, www.funkygourmet.com

Το Funky Gourmet (ένας από τους σηµαντικούς λόγους για να πας στον Κεραµεικό) βραβεύτηκε το 2014 µε δεύτερο αστέρι Michelin. Προσφέρει υψηλή γαστρονοµία, εκλεπτυσµένη και «διαδραστική», δοσµένη µε καινοτόµο τρόπο, παρουσιάζοντας ένα µενού γευσιγνωσίας και µοντέρνας ελληνικής κουζίνας, µε φιλοσοφία ταυτόσηµη του ονόµατός του και πιάτα που εγγυώνται την πληρότητα των αισθήσεων. Από €70 (µενού). Τρ.-Σάβ. 19:30-22:30.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουµουνδούρου 52, Μικρολίµανο, Πειραιάς, Τ. 210 5228400, www.varoulko.gr

Το εµβληµατικό και βραβευµένο εστιατόριο του διάσηµου chef Λευτέρη Λαζάρου, που το 2002 κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin και πρόσφατα το δεύτερο, «επέστρεψε» στα γνώριµα µέρη, σε έναν κοµψό χώρο δίπλα στο κύµα. Παρουσιάζει ένα µενού-φόρο τιµής στη θαλασσινή κουζίνα, που παντρεύει το ψάρι και τα θαλασσινά µε την υψηλή τεχνική, τη δηµιουργικότητα και την εµπειρία, µε αποτέλεσµα πιάτα υψηλής γαστρονοµίας µε καθαρές γεύσεις και πηγαία νοστιµιά. Ανοιχτά για γεύµα και δείπνο µε διαφορετικές κάρτες. Από €45. Καθηµερινά 13:00-00:00.

Vezené

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Τ. 210 7232002, www.vezene.gr

H µυρωδιά του ξύλου, οι άνετοι καναπέδες, τα φώτα neon και η old school χειροκίνητη ζαµπονοµηχανή Berkel δηµιουργούν µια αυθεντική νεοϋορκέζικη ατµόσφαιρα. Δίπλα στο Hilton και το άλσος των Ιλισίων, το Vezené είναι ένα σύγχρονο µπιστρό µε κουζίνα εµπνευσµένη από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο και έµφαση στο Ιόνιο. Αναζητά τρόπους και τεχνικές που σέβονται το περιβάλλον, τη διατήρηση των πρώτων υλών, την αναζήτηση ό,τι καλύτερου έχει να µας δώσει η φύση. Η κουζίνα του προωθεί έννοιες όπως βιωσιµότητα των πόρων, φιλοσοφία “nose to tail” και ηθική διαχείριση των οικόσιτων ζώων, µε εκτροφή στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς παρεµβατικές µεθόδους. Από €50. Καθηµερινά (εκτός Κυρ.), 19:00-02:00 (19:00-01:00 η κουζίνα).

Nice n Easy

Παπαδιαµάντη 7, Κηφισιά, Τ. 210 8082014, Οµήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Τ. 210 3617201, Μύκονος, Τ. 22890 25421, www.niceneasy.gr

Eµπνευσµένο από το οµώνυµο τραγούδι του Frank Sinatra, το πρώτο organic bistro συστήνει στο αθηναϊκό κοινό από το 2008 (στο Κολωνάκι και µετά στη Μύκονο και την Κηφισιά) µια ξεχωριστή γαστρονοµική πρόταση, διαφορετικού concept, µε την όλη ιδέα να ανήκει στον Δηµήτρη Χριστοφορίδη. Αγνά βιολογικά προϊόντα και ποιοτικές πρώτες ύλες, παραδοσιακές και αποκλειστικές συνταγές, αλλά και νέες «εκτελέσεις» του Χρήστου Αθανασιάδη, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του µενού, που παρουσιάζει πιάτα όπως ο σολοµός φούρνου µε κρούστα από κριθάρι, εσπεριδοειδή και βότανα πάνω σε ταµπουλέ από σπόρους κινόα ή το burger από βιολογικό µοσχάρι Αρκαδίας, που ισορροπούν ιδανικά και απολαυστικά µεταξύ του οικείου και του gourmet. Στη νέα κάρτα του, πιστή στην bio-organic ταυτότητά του, µαθαίνετε και τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών, τις θερµίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά, παράλληλα µε την απόλαυση µιας αυθεντικής γευστικής εµπειρίας! Κι επειδή δεν έχει σηµασία µόνο τι τρώµε αλλά και πού το τρώµε,... η αρχιτεκτονική και η διακόσµησή του πραγµατικά ξεχωρίζουν. To custom design σε κάθε λεπτοµέρεια, τα νεοϋορκέζικα πρότυπα και η έξυπνη αισθητική του το οδήγησαν στα διεθνή βραβεία Restaurant & Bar Design Awards, όπου είναι υποψήφιο στην κατηγορία International Restaurant. Στα συν οι value for money τιµές! Tip: Ιδανικό για πρωινό, cafe, lunch & dining και cocktails. Από €20. Καθηµερινά 10:00-01:00 (Κηφισιά), 10:00-01:30 (Κολωνάκι).

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share