Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Διευθυντής σχολείου κάλεσε τους μαθητές να μην ξαναδούν Survivor! "Αύριο στις 9.00 το βράδυ όλοι..."

3 Απριλίου 2017 12:12
Απίστευτο: Διευθυντής σχολείου κάλεσε τους μαθητές να μην ξαναδούν Survivor!

«Αύριο στις 9 το βράδυ όλοι στα κρεβάτια σας. Ο Αγιος Δομίνικος έκλεισε και δεν δέχεται προσευχές». Με αυτόν τον τρόπο ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου μετά την πρωινή προσευχή προσπάθησε να πείσει τους μαθητές του σχολείου να σταματήσουν να ξενυχτούν μπροστά στην τηλεόραση και το «Survivor» προκειμένου να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και να μη συζητούν για τον Ντάνο και τον Πάνο εν ώρα μαθήματος. Οι μαθητές ξέσπασαν σε γέλια, ωστόσο είναι γεγονός ότι πλέον πολλοί γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για την επίδραση που έχει το ριάλιτι επιβίωσης στα παιδιά αποσπώντας τα από τα μαθήματα και από άλλες δημιουργικές ασχολίες.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα σχολείο την περασμένη εβδομάδα ο γυμναστής την ώρα της γυμναστικής χώρισε τους μαθητές του σε Διάσημους και Μαχητές!
Την περασμένη εβδομάδα στο «Survivor» επιτέθηκαν τόσο η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης όσο και προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Να ποιοι παίκτες των Διασήμων μετακινούνται στους Μαχητές!

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα παιδιά παρακολουθούν μετά μανίας το «Survivor» κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία της τηλεθέασης. Πριν από τις 13 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παρακολουθούσε το 3,16% των παιδιών ηλικίας 4-14 ετών που βλέπουν τηλεόραση. Το ποσοστό αυτό έχει φτάσει σήμερα στο 17,79%. Υπολογίζεται μάλιστα ότι ένα ποσοστό περίπου 5% από παιδιά ηλικίας έως 14 ετών δεν έβλεπε καθόλου τηλεόραση πριν από το «Survivor» και άρχισε να παρακολουθεί για να μπορεί να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται στο σχολείο!

Πριν ξεκινήσει το ριάλιτι τα παιδιά ηλικίας άνω των 15 ετών έβλεπαν ΣΚΑΪ σε ποσοστό 12,32%. Το ποσοστό αυτό έχει φτάσει σήμερα στο 20,25%. Το ερώτημα λοιπόν που εγείρεται είναι αν πρέπει τα παιδιά να παρακολουθούν αυτό το παιχνίδι ή αν οι γονείς τους θα πρέπει να προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν από τις τηλεοράσεις.



Τις αιτιάσεις αυτές συμπεριέλαβε στην ερώτησή του και ο κ. Νικολόπουλος, παίρνοντας μάλιστα σαφή θέση: «Το “Survivor” είναι ένα χαμηλής αισθητικής και επιπέδου πρόγραμμα, που στόχο έχει να φυλακίσει οικειοθελώς σε μια ακτή 20 ανθρώπους και αφού τους υποσιτίσει συστηματικά και τους μετατρέψει σε πρωτόγονα πεινασμένα αγρίμια, να τους βάλει στη διαδικασία κανιβαλισμού της προσωπικότητάς τους, μέσω λοιδορίας, ρουφιανιάς και προδοσίας μεταξύ τους, με έπαθλο μια μερίδα φαγητού μετά από κάθε αγώνισμα! Ο αρχιδολοπλόκος-νικητής θα λάβει ως έπαθλο 100.000 ευρώ για το “κατόρθωμά” του να ξεπαστρέψει συναισθηματικώς, ψυχικώς και φυσικώς από το νησί όλους τους υπολοίπους υποσιτιζόμενους ανταγωνιστές του».Το ίδιο υποστηρίζει και μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις πολιτών στα social media. Τα ρατσιστικά σχόλια που αφορούν το σώμα κάποιων παικτών ή παικτριών και τα οποία μεταδίδονται, οι συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης, έτσι όπως παρουσιάζονται από την παρατεταμένη νηστεία, τα ατυχήματα και οι συνεχείς ασθένειες είναι στοιχεία που προκαλούν ευρύτερο προβληματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός: Αυτοκίνητα με 300 ευρώ έρχονται από Βουλγαρία! Δείτε τι γίνεται στην αγορά!

Ανεξέλεγκτες είναι, επίσης, οι επιθέσεις που δέχονται τα πρόσωπα που συμμετέχουν από τα κοινωνικά δίκτυα, με πρόσφατο αυτό που περιέγραψε η Σόφη Πασχάλη, στην οποία κάποιοι χρήστες εύχονταν ακόμη και τον θάνατό της! Ο τραυματισμός της Ειρήνης Παπαδοπούλου, οι γαστρεντερίτιδες και τα γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές παίκτριες και εσχάτως η ψυχολογική καταρράκωση πολλών Μαχητών και Διασήμων λόγω της μακρόχρονης στέρησης της επαφής με οικεία πρόσωπα είναι στοιχεία που ίσως δεν συνιστούν μόνο αιτία υψηλής τηλεθέασης αλλά και έντονου προβληματισμού...

Το τροχαίο ατύχημα που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι Μαχητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πρωταγωνιστών της ομάδας, πάγωσε προς στιγμή ολόκληρο το Φάληρο. Μέχρι να βεβαιωθούν ότι είναι όλοι καλά, κρύος ιδρώτας περιέλουσε όλο το επιτελείο του ΣΚΑΪ, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το συμβάν δρομολογεί και αλλαγές στο παιχνίδι, οι οποίες όμως φαίνεται ότι δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share