ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Η χαμένη ευκαιρία του Ζέλσον στο χθεσινό ντέρμπι που «τηγάνισε» ένα ολόκληρο γήπεδο

Η χαμένη ευκαιρία του Ζέλσον στο χθεσινό ντέρμπι που «τηγάνισε» ένα ολόκληρο γήπεδο
Η χαμένη ευκαιρία για γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το χθεσινό ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με νικητές τους «πράσινους» με 1-0, χάρη στο γκολ του Βιθέντε Ταμπόρδα στο 11ο λεπτό. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό αν ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε άδειο τέρμα και αστόχησε.

Η ευκαιρία του Ζέλσον Μαρτίνς

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 78ο λεπτό. Ο Ζέλσον Μαρτίνς κατάφερε να βγει στην πλάτη του Ίνγκασον, με τον Λαφόν εκτός θέσης, και η μπάλα να έρχεται στρωμένη από τη σέντρα του Ποντένσε. Όλες οι συνθήκες ήταν ιδανικές για γκολ: το τέρμα ήταν ανοιχτό, η μπάλα ακριβώς μπροστά του, η απόσταση από τη γραμμή ελάχιστη.

Ωστόσο, η εκτέλεση του Ζέλσον δεν ήταν η αναμενόμενη. Το πλασέ του βρήκε το καλάμι της μπάλας με αποτέλεσμα αυτή να πάρει τροχιά προς τα πάνω, να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Μια φάση που οι οπαδοί και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα ήθελαν να ξαναδούν με διαφορετική κατάληξη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η συγκεκριμένη ευκαιρία είχε αξία 0,94 xGoal, πράγμα που σημαίνει ότι στις 100 αντίστοιχες προσπάθειες, 94 θα κατέληγαν σε γκολ. Η χαμένη ευκαιρία του Ζέλσον Μαρτίνς ήταν, επομένως, σχεδόν βέβαιο γκολ και σίγουρα θα μπορούσε να αλλάξει την ψυχολογία του αγώνα.

Για τον Ολυμπιακό, η αναμέτρηση αυτή σίγουρα αφήνει γλυκόπικρη γεύση: αν και είχε την κατοχή και πίεζε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, οι χαμένες ευκαιρίες ήταν αυτές που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Για τον Παναθηναϊκό, η νίκη με 1-0 δίνει σημαντικούς βαθμούς αλλά και μια υπενθύμιση ότι το ποδόσφαιρο συχνά κρίνεται σε μερικά εκατοστά και λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς
Ο Ζέλσον Μαρτίνς του Ολυμπιακού αστόχησε σε άδειο τέρμα (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σε βάθος

Αγωνιστικά, το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan Super League ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ταρέμι κινήθηκε αφύλακτος από τα δεξιά μετά από πάσα του Κοστίνια, όμως ο Λαφόν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Ελ Κααμπί στο γύρισμα του Ιρανού επιθετικού.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Στο 11ο λεπτό, ο Ταμπόρδα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, συνεργάστηκε άψογα με τον Τεττέη και, βρισκόμενος απέναντι από τον Τζολάκη, πλάσαρε εύστοχα στην κλειστή γωνία για το 0-1. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας και ανέβασε ρυθμούς, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 11’ ο Ποντένσε ταλαιπώρησε τον Καλάμπρια και σέντραρε, όμως η κεφαλιά του Ταρέμι πέρασε άουτ, ενώ στο 18’ ο Έσε δοκίμασε το πόδι του από καλή θέση, με τον Λαφόν να μπλοκάρει.

Η υπεροχή των Πειραιωτών συνεχίστηκε, με τον Ποντένσε να απειλεί ξανά στο 29’, όταν μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και στο 30’ ο Αντίνο βρήκε τον Τεττέη, ο οποίος όμως αστόχησε με κεφαλιά. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ταρέμι έστρωσε στον Σιπιόνι, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, χωρίς επιτυχία.

Βισέντε Ταμπόρδα
Ο σκόρερ του Παναθηναϊκου, Βισέντε Ταμπόρδα (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και της κατοχής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει το γκολ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός, κρατώντας το προβάδισμα παρά τη σαφή υπεροχή των γηπεδούχων.

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγή, περνώντας τον Ζέλσον Μαρτίνς στη θέση του Κοστίνια, με στόχο να αυξήσει την επιθετικότητα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδωσε έμφαση στην αμυντική του οργάνωση. Στο 60’, ο Μπιανκόν οδήγησε αντεπίθεση, έδωσε στον Ποντένσε και εκείνος βρήκε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος σούταρε με το αριστερό άουτ.

Λίγο αργότερα, οι «πράσινοι» απάντησαν με τον Αντίνο, που δοκίμασε δυνατό σουτ από τα αριστερά, με τον Τζολάκη να αποκρούει. Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, κορυφαία εκείνη στο 77’, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία Ποντένσε και Ταρέμι, ο Ζέλσον Μαρτίνς αστόχησε από πλεονεκτική θέση μπροστά στο άδειο τέρμα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, ενώ στο 90+2’ ακυρώθηκε γκολ του Παντελίδη ως οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου