Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Αδίκησε τον εαυτό του και έπεσε στο 11-9 πριν από την κρίσιμη μάχη με τη Μπασκόνια

Είχαν τις ευκαιρίες τους οι Ερυθρόλευκοι, αλλά τις σπατάλησαν

10 Ιανουαρίου 2024 23:37
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Αδίκησε τον εαυτό του και έπεσε στο 11-9 πριν από την κρίσιμη μάχη με τη Μπασκόνια
(EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Το σερί νικών του Ολυμπιακού σταμάτησε στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”, με το σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου να βάζει… φρένο σ’ εκείνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που δεν κατάφερε την κρίσιμη ώρα να βρει εύκολους πόντους.

Στο 14-6 ανέβηκε η Μπαρτσελόνα, που διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, τους οποίους άφησε στο 11-9. Πλέον, οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν τη νίκη στην έδρα της Μπασκόνια (12/1, 21:30), προκειμένου να μην μείνουν πίσω στη μάχη των πλέι οφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους “μπλαουγκράνα”, οι οποίοι έδωσαν στο ματς τον ρυθμό τους και με μεγάλα σουτ δημιούργησαν σοβαρό αμυντικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα ο Πάρκερ με 3/3 τρίποντα, αποτελώντας έναν “πονοκέφαλο” για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Κάλινιτς διαμόρφωσε το 21-10 για την Μπαρτσελόνα στο 7′, για να ακολουθήσει η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας, που με επιμέρους 10-2 μείωσε σε 23-20, λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με σερί 4-0 για τους γηπεδούχους και το σκορ να είναι στο 27-20.

Ο Σατοράνσκι έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ, δίνοντας προβάδισμα εννέα πόντων στο σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου, που προηγήθηκε με 29-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η πεντάδα που ήρθε από τον πάγκο έκανε καλή δουλειά για τους “ερυθρόλευκους”, που σταδιακά άρχισαν να κατεβάζουν τη διαφορά, παίρνοντας σημαντικές λύσεις από Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ και Μπραζντέικις. Ο τελευταίος έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 41-40 στο 19′, αλλά το ημίχρονο έκλεισε στο 44-41 με τέσσερις πόντους της Μπαρτσελόνα.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με εκείνη στο πρώτο μέρος, με τους Καταλανούς να χτίζουν μία καλή διαφορά, χάρη στην ευστοχία τους στα μακρινά σουτ. Με τρίποντα των Σατοράνκσι, Μπριθουέλα και Κάλινιτς έφθασαν στο +11 (58-47). Με σερί 5-0 από τους Γουόκαπ και Φαλ, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 58-52, αλλά δεν ήταν συνεπής επιθετικά και ο Ερνανγκόμεθ ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για την άμυνα των Πειραιωτών. Ο Ισπανός σέντερ με συνεχόμενα καλάθια οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 75-63, στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share