Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Super League: «Στρώνει» ο Άρης - Δεύτερη σερί νίκη με Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα να «καθαρίζουν» τον ΠΑΣ (photos)

Κυριάρχησαν οι Θεσσαλονικείς - Με δέκα παίκτες από το 61' οι Ηπειρώτες

29 Οκτωβρίου 2023 22:46
Super League: «Στρώνει» ο Άρης - Δεύτερη σερί νίκη με Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα να «καθαρίζουν» τον ΠΑΣ (photos)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Άρης πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κίτρινοι επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μετά από ένα "στεγνό" πρώτο μέρος, ο Σουλεϊμάνοφ "ξεκλείδωσε" τους Ηπειρώτες στο 55ο λεπτό. Ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες στο 61' εξαιτίας αποβολής του Τζίνο, με τον Μενέντες στο 75' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι στη βαθμολογία, ο Άρης ανέβηκε στην 6η θέση με 13 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει στις τελευταίες θέσεις με πέντε βαθμούς, όσους έχει και ο Βόλος.

Δείτε επίσης: Super League: «Παρέλαση» Παναθηναϊκού με νέα πεντάρα - Διέλυσε τον Πανσερραϊκό με κορυφαίο τον Σπόραρ! (Video)

αρησ-πασ-γιαννενα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/ EUROKINISSI

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης ήταν εκείνος που είχε την μπάλα στα πόδια του. Κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο μέρος. Οι κίτρινοι επιχειρούσαν αρκετά σουτ εκτός περιοχής, χωρίς να είναι επικίνδυνα.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του επιχειρούσε στην κόντρα επίθεση, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 23' ο Άρης είχε καλή στιγμή, ο Νταρίντα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει για λίγο δίπλα από την εστία του ΠΑΣ.

Στο 37ο λεπτό, Ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΣ δεν "καθάρισε" τη φάση, ο Μπράμπετς και ο Μορόν δεν κατάφεραν να σουτάρουν, καθώς ο Κλέιμαν τους πρόλαβε. Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε χωρίς να υπάρχει σκορ στην αναμέτρηση.

Ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο μέρος. Στο 50' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κλέιμαν βγήκε, δεν μπόρεσε να διώξει έχοντας ασυνεννοησία με τον Τζίμα, ο Μπράμπετς έκανε το γυριστό σουτ, αλλά ήταν άστοχος. Πέντε λεπτά αργότερα, οι κίτρινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

αρησ-πασ-γιαννενα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/ EUROKINISSI

Ο Φεράρι έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Σουλεϊμάνοφ πρόλαβε τον Τσαούση, πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον ΠΑΣ στο 61ο λεπτό. Ο Τζίνο είδε δεύτερη κίτρινη σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Φερστρέτε και αποβλήθηκε.

Ο Άρης είχε από εκεί και ύστερα τον απόλυτο έλεγχο. Στο 66' και στο 69' ο Σαμόρα είχε δύο καλές στιγμές για να βρει δίχτυα, ενώ στο 74' από το πόδι του μετά την προσπάθεια του Φεράρι κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος. O 21χρονος από την Κόστα Ρίκα κατάφερε τελικά να βρεί δίχτυα στο 75ο λεπτό. Ο Νταρίντα σούταρε από μακριά, ο Κλέιμαν απέκρουσε, ο Μενέντες πήρε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και τον Σαμόρα να ακολουθεί και να σκοράρει.

Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα, στο 88ο λεπτό οι κίτρινοι έφτασαν κοντά και σ' ένα ακόμη γκολ. Ο Σαμόρα βρήκε χώρο να σουτάρει αριστερά εντός της περιοχής, εκτέλεσε, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει έξω. Έτσι, το 2-0 έμεινε έως το φινάλε.

  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα, Φερστρέτε, Κάρλσον, Παναγίδης, Μορόν
  • ΠΑΣ: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροσέρο, Τζίνο, Τζίμας, Παμλίδης
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share