Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Σοκ για τον Αϊτόρ του Παναθηναϊκού: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω πως χάσαμε το μωρό που περιμέναμε...»

Κράτα γερά ρε μάγκα!

1 Μαΐου 2023 21:26
Σοκ για τον Αϊτόρ του Παναθηναϊκού: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω πως χάσαμε το μωρό που περιμέναμε...»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Κάποιες φορές δεν υπάρχουν λόγια όταν ακούς μια τέτοια τραγική είδηση... Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα με μια συγκλονιστική ανάρτηση στα social media, ενημέρωσε πως η γυναίκα του απέβαλε, ζητώντας απ' όλους σεβασμό σε αυτήν την δύσκολη στιγμή που βιώνουν.

«Γειά σας, με βαθύτατη θλίψη σάς ενημερώνουμε ότι χάσαμε το μωρό που περιμέναμε. Είμαστε συντετριμμένοι, από εδώ και πέρα θα γνωρίζουμε ότι η Ζωή, όπου κι αν βρίσκεται, θα μας προσέχει. Η μαμά είναι καλά και σας ζητάμε σεβασμό αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραψε χαρακτηριστικά ο άσος του Παναθηναϊκού, που έχει περάσει μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά σε αγωνιστικό (σοβαρός τραυματισμός) και οικογενειακό πλέον επίπεδο.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Και η «μάχη» για τον τίτλο... έχει συνέχεια!

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ επιδόθηκαν σε μια «σκυλομαχία», η οποία όμως έληξε με λευκή ισοπαλία (0-0) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για τον τίτλο στη Super League.

Το ματς

Με μικρή καθυστέρηση λόγω των καπνογόνων που άναψαν στη Λεωφόρο άρχισε ο... τελικός τίτλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, με τα πρώτα λεπτά να είναι (όπως αναμενόταν) αναγνωριστικά. Η ΑΕΚ μόλις στο 3' ωστόσο άγγιξε το 0-1, όταν στην κεφαλιά του Τσούμπερ η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι! Ο Ιταλός παρενέβη τόσο-όσο στη φάση, προκειμένου να αποτρέψει το γκολ στην εκτέλεση του Ελβετού.

Οι Πράσινοι έμοιαζαν πολύ αγχωμένοι στο ξεκίνημα, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις ειδικά στην άμυνα. Η Ένωση μάλιστα απείλησε ξανά στο 8ο λεπτό, όταν το τεχνικό σουτ του Γαλανόπουλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, σε μία ακόμα απόδειξη ότι οι Κιτρινόμαυροι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και στην ουσία υπερείχαν. Το Τριφύλλι επιχειρούσε να επιτεθεί κατά βάση με μεγάλες μπαλιές προς τον Σπόραρ, όμως Βίντα και Μουκουντί δεν είχαν πρόβλημα σε τέτοιο παιχνίδι. Στο 21' η ΑΕΚ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πινέδα να παίρνει τη θέση του Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 35ο λεπτό η Ένωση είχε νέα ασύλληπτη διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν το πλασέ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάλι στο δεξί δοκάρι, με τον Ελίασον να μην μπορεί παίρνοντας το ριμπάουντ να σκοράρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σωτήρια, τελευταία στιγμή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Στην πρώτη του τελική ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ ο Σπόραρ στο 45' έπιασε την κεφαλιά μέσα στην «καρδιά» της άμυνας, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε τρομερή ενστικτώδη απόκρουση για να κρατήσει το 0-0. Σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε άμεσα αλλαγή (σ.σ. αναγκαστική κι αυτή), καθώς ο Μαντσίνι μπήκε στη θέση του Τσέριν. Μάλιστα ο Αργεντινός τοποθετήθηκε αρχικά στο «8-10», όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και στο προηγούμενο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, όπου ήταν ο απόλυτος MVP για το Τριφύλλι με δύο ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κάπως πιο ανεβασμένος στην επανάληψη, κρατώντας περισσότερο μπάλα και κυρίως αμυνόμενος καλύτερα. Ευκαιρίες, ωστόσο, συνέχιζε να μην βρίσκει. Στο 62' η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε για μία ακόμη φορά, με το σουτ του Λιβάι από πλάγια θέση να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της στημένης φάσης τελική προσπάθεια είχε και ο Μουκουντί, με την προβολή του στόπερ της Ένωσης να μην ανησυχεί πάντως τον Μπρινιόλι.

Για να φτάσουμε ν' απειλήσουν οι Πράσινοι έπρεπε να φτάσουμε στο 76ο λεπτό, όταν το μονοκόμματο σουτ του Τσόκαϊ πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 78' είχε ένα μακρινό σουτ και ο Κουρμπέλης, για έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε να ψάχνει πιο έντονα πλέον το γκολ... μισό πρωτάθλημα. Τελικά ούτε το Τριφύλλι ούτε η Ένωση δεν βρήκαν αυτό το γκολ ποτέ, με το τελικό 0-0 να δίνει στο Τριφύλλι το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (89' Βέρμπιτς), Τσέριν (46' Μαντσίνι), Μπερνάρ (60' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (72' Τσόκαϊ), Σπόραρ (59' Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (21' Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γαλανόπουλος (75' Μάνταλος), Γιόνσον (69' Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς (74' Άμραμπατ), Ελίασον (75' Πάολο Φερνάντες), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share