Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός-Βόλος 5-0: «Ξέσπασε» πάνω του για όλα τα… σπασμένα!

Άνετη νίκη των Πειραιωτών

30 Απριλίου 2023 22:01
Ολυμπιακός-Βόλος 5-0: «Ξέσπασε» πάνω του για όλα τα… σπασμένα!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Ολυμπιακός, σε μια σεζόν που εξελίχθηκε σε λόγο προβληματισμού, βρήκε έστω το Βόλο για να «ξεσπάσει», κερδίζοντας με 5-0, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Άρη.

Με κορυφαίο τον Φορτούνη, άσχετα αν δεν σκόραρε, οι Ερυθρόλευκοι «συνέτριψαν» με 5-0 τον Βόλο, καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Ολυμπιακός-Βόλος σκορ

Klodian Lato/Eurokinissi

Το ματς

Ο Ντόη πέτυχε το παρθενικό του γκολ για το 1-0 στο 19', ο Κασάμι έκανε το 2-0 στο 25' και ο Μπιέλ σημείωσε το 3-0 στο 45'. Ο Μπακαμπού σκόραρε το 18ο φετινό του γκολ στο 61' και ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 68'.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να "καθαρίσει" από νωρίς με ένα γρήγορο γκολ. Ο Κασάμι πρωταγωνίστησε στις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα, αλλά αστόχησε με προβολή από τη μικρή περιοχή στο 3' και νικήθηκε από τον Κότνικ στο 10'. Ο Βόλος απάντησε στο 14', με τον Πιρές να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

Στο 18' ο Φορτούνης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, όμως λίγο αργότερα σέρβιρε το πρώτο γκολ του αγώνα. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του «Φόρτου», ο Ντόη έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Το γκολ δεν μετρίασε την επιθετική διάθεση των Ερυθρολεύκων, που θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα στο 21', αλλά ο Μπιέλ νικήθηκε από τον Κότνικ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Ισπανός, το πέτυχε ο Κασάμι στο 25', σκοράροντας για το 2-0 με συρτό σουτ έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά.

Φορτούνης (35') και Βαλμπουενά (40') σπατάλησαν δύο ακόμα ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Τζολάκης επενέβη δύσκολα σε δυνατό σουτ του Πιρές για τον Βόλο (42'). Όλα αυτά προτού ο Μπιέλ βρει δίχτυα, νικώντας τον Κότνικ σε τετ α τετ μετά από πάσα του Φορτούνη (βρήκε και στον Σιέλη η μπάλα μετά το σουτ) και κάνοντας το 3-0 στο 45'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βόλο να απειλεί στο 47' χάρη σε σουτ του Ντέλετιτς που σταμάτησε σε σώματα αμυντικών, και τον Ολυμπιακό να απαντά με τον Μπακαμπού, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι με προβολή από τη μικρή περιοχή στο 50'.

Ο Μπακαμπού τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 61'. Ο Κονγκολέζος σκόραρε για 18η φορά φέτος σε τετ α τετ από μπαλιά του Μπιέλ και έκανε το 4-0. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Μπακαμπού στο 66' και δεν άργησε να βρει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από σέντρα-σουτ του Μασούρα, ο Μαροκινός διαμόρφωσε το 5-0 με κοντινή προβολή στο 68ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν, Εμβιλά (68΄ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ (80΄ Μπουτούτσι), Βαλμπουενά (68΄ Βρουσάι), Φορτούνης (67΄ Μασούρας), Μπακαμπού (67΄ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης (46΄ Ασλανίδης), Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης (74΄ Κάτσε), Ντέλετιτς, Γκάγι (46΄ Λούνα), Τσιρίνος (63΄ Οικονομόπουλος), Πιρές (46΄ Άλχο)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share