Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Basket league / Άρης - Ιωνικός (103-64): Πιο χαλαρά κι από προπόνηση

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και συνέτριψε τον Ιωνικό

25 Μαρτίου 2023 18:55
Basket league / Άρης - Ιωνικός (103-64): Πιο χαλαρά κι από προπόνηση
(ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης δεν άφησε τον Ιωνικό να αμφισβητήσει την υπεροχή του, επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι και πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη (103-64) στο Αλεξάνδρειο. Οι κίτρινοι βρέθηκαν από νωρίς μπροστά με διαφορά ασφαλείας, με το προβάδισμά τους να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό μέχρι το φινάλε. Με την ευκαιρία, δείτε το σκορ του αγώνα Προμηθέας - Απόλλων.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν αυτός που έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία πήρε διψήφιο αριθμό πόντων από ακόμη τρεις παίκτες.

Όσο για τον Ιωνικό; Οι λίγες ποιοτικές επιλογές στο rotation δεν του έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι. Ούτως ή άλλως, το μείζον για τους παίκτες του Φοίβου Κωστή είναι τι θα κάνουν στο παιχνίδι που έπεται με αντίπαλο το Λαύριο.

Ο αγώνας

Ο Άρης δεν άφησε τον Ιωνικό να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (16-4 στο 6') και διευρύνθηκε γρήγορα, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να κάνει θραύση στην επίθεση. Ο διεθνής γκαρντ χτυπούσε την αντίπαλη άμυνα στο "ένας με έναν" και βοήθησε την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να βρεθεί στο +17 (37-20 στο 14') ήδη από τα μισά σχεδόν της δεύτερης περιόδου, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο +23 (57-34) για τον Άρη. Κάτι που έμοιαζε αναπόφευκτο αν κοιτάξει κάποιος τα στατιστικά του Ιωνικού, δεδομένου πως είχε 3/13 δίποντα και 12 λάθη στην ανάπαυλα.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε κάτι άξιο αναφοράς. Πολύ απλά γιατί οι κίτρινοι ήταν τόσο επιβλητικοί, που δεν έδωσαν περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής τους. Το προβάδισμα που είχαν εκτοξεύτηκε άνω του +30 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, με το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον της βραδιάς να αφορά στην τελική έκταση της νίκης τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιοπάνος - Ζακεστίδης - Κωνσταντινίδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 59-34, 86-48, 103-64

Παρτίζαν - Ολυμπιακός 90-75: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι Πειραιώτες

Euroleague: Δεν τα κατάφεραν οι Πειραιώτες στο Βελιγράδι και «λύγισαν» από την Παρτιζάν με 90-75. Ο Ολυμπιακός κουράστηκε στο 4ο δεκάλεπτο και κατέρρευσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε στην Αθήνα, η Παρτίζαν καιγόταν για το αποτέλεσμα κι ο Ολυμπιακός ήταν το βράδυ της Παρασκευής (24/3) αγνώριστος στο παρκέ της Σταρκ Αρένα. Σημειώνεται πως την προηγούμενη φορά οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει την Παρτιζάν με 87-58.

Ο αγώνας

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που έπαιξε με πείσμα. Η ατμόσφαιρα έδωσε κίνητρο, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν καλή στο πρώτο πεντάλεπτο (15-12, με πέντε ασίστ χωρίς λάθος), όμως η περιφερειακή άμυνα δεν λειτούργησε το ίδιο καλά. Οι συνεργασίες οδήγησαν στο 20-20 με 9/12 δίποντα και εννέα τελικές πάσες, όμως τα μεγάλα σουτ του Νάναλι βοήθησαν την Παρτίζαν να κλείσει την περίοδο στο +5 (27-22).

Παρτίζαν - Ολυμπιακός 90-75

Η Παρτίζαν ξέφυγε με 10 (34-24) με νέο μακρινό σουτ του Νάναλι στο 12', πήγε στο +14 (40-26) με τρίποντο του Πάντερ στο 15' και κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ από την περιφέρεια. Οι Πειραιώτες ήταν αγνώριστοι, έκλεισαν το πρώτο μέρος χωρίς τρίποντο, δέχθηκαν οκτώ τέτοια και το 48-34 του ημιχρόνου ήταν απόλυτα λογικό.

Ένα επιθετικό φάουλ με το οποίο χρέωσαν οι διαιτητές τον Κάναν στο ξεκίνημα του β' μέρους, έδωσε στον Ολυμπιακό την ώθηση που είχε ανάγκη. Ο Αμερικανός σκόραρε κατά ριπάς για το 50-44 (2-10 το επί μέρους σκορ), όμως στο 50-46 ο Παπανικολάου αστόχησε σε λέι-απ και αντί η διαφορά να πέσει στους δύο, πήγε στους 10 (56-46) με την Παρτίζαν να επιβιώνει σε ένα σημείο στο οποίο όλα έδειχναν εναντίον της.

Το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού το έβαλε ο ΜακΚίσικ στο 31', όμως το ματς κρίθηκε χωρίς... εκπλήξεις για τους Σέρβους. Στο φινάλε το αποτέλεσμα το πήρε η καλή ομάδα του αγώνα και αυτή ήταν σίγουρα η Παρτίζαν που έπαιξε με πλουραλισμό, με πείσμα και με αστείρευτη ενέργεια από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share