Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-81: Ξέσπασαν στον Δικέφαλο οι πράσινοι

Σάρωσε το τριφύλλι

7 Νοεμβρίου 2021 19:57
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-81: Ξέσπασαν στον Δικέφαλο οι πράσινοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με στόχο όχι μόνο τη νίκη, αλλά και μια καλή εμφάνιση ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ιστορική συντριβή απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για την ΕuroLeague. Το τελικό 81-64 πρόσθεσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στο σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος είδε τους παίκτες του παίζουν για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού πολύ καλή στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμοιαζε να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αντιδράσει. Έτσι, οι πράσινοι ανέβηκαν στο 4-1 μετά από έξι αγωνιστικές στη Basket League (έχουν κάνει ήδη το ρεπό τους), ρίχνοντας το Δικέφαλο του Βορρά στο 1-4.

Με εξαίρεση ένα ξέσπασμα του ΝτιΛέο (πέτυχε τέσσερα τρίποντα) στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, που έριξε τη διαφορά στους έξι (44-50), ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέσα από την άμυνά του, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε 20 λάθη, από τα οποία πήρε 24 πόντους. Παράλληλα έκανε δέκα κλεψίματα και τέσσερις τάπες, δυσκολεύοντας πολύ τον ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Μοναδικό ψεγάδι τα 4/21 τρίποντα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους (9ριμπ, 2 τάπες), με τους Μέικον (14π.), Σαντ-Ρος (13π.) και Κασελάκη (11π.) να είναι επίσης διψήφιοι.

Για τον ΠΑΟΚ, ο ΝτιΛέο είχε 17 πόντους (5/8 τρίποντα) και ο Τζόουνς 15 (8ριμπ, 2ασ).

Ο αγώνας

Ο Δημήτρης Πρίφτης έβαλε τον Μποχωρίδη στην αρχική πεντάδα αντί του Πέρι, με τον Έλληνα γκαρντ προσθέτει μέγεθος και ενέργεια στην άμυνα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκίνησε με τρία λάθη στις τέσσερις πρώτες επιθέσεις του, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά σε αυτόν.

Ο Γκρίφιν πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 12-0 (5/5 δίποντα, 4 ασίστ) για να πάρουν με το… καλημέρα διψήφιο προβάδισμα (2-12). Οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στο αμυντικό τους παιχνίδι, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να υποπέσει σε 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ μέσα από τα 4 κλεψίματα που έκανε, βρήκε εύκολο σκορ στον αιφνιδιασμό.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε της περιόδου, ο Σαντ-Ρος κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για να ολοκληρώσει ένα σερί 7-0 για τον Παναθηναϊκό (8-21), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +14 (11-25). Οι γηπεδούχοι τα είχαν βρει σκούρα στην επίθεση, σουτάροντας με 5/14 εντός πεδιάς, την στιγμή που οι πράσινοι είχαν 10/15.

Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν διέφερε με ό,τι διαδραματίστηκε στο πρώτο και έτσι ο Παναθηναϊκός έστειλε τη διαφορά στο +20 (11-31) με καλάθι του Κασελάκη. Ο ΠΑΟΚ έπεφτε πάνω στην καταπληκτική άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά με μπροστάρηδες τους Τζόουνς και Γκρίφιν προσπάθησε να επιστρέψει και με σερί 7-0, έριξε την απόσταση στους 13 (22-35).

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει για λίγο τον ρυθμό του στην επίθεση και με τετράποντο του Κάρτερ, η διαφορά πήγε στους έντεκα (28-39). Ωστόσο, ο Κασελάκης πέτυχε το μοναδικό τρίποντο των πράσινων στην περίοδο για να ανοίξει την απόσταση και πάλι στους 14 (28-42), σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε 12 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας παράλληλα μόλις τρεις ασίστ, με τον Παναθηναϊκό να έχει 11 ασίστ για 8 λάθη, μαζί με 5 κλεψίματα, σουτάροντας με 18/29 εντός πεδιάς, έναντι 12/26 που είχε ο Δικέφαλος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share