Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Euroleague: Ιστορικός διασυρμός Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι - Ντροπιαστική ήττα από Ερυθρό Αστέρα με 33 πόντους

Γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στη Euroleague

4 Νοεμβρίου 2021 20:59
Euroleague: Ιστορικός διασυρμός Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι - Ντροπιαστική ήττα από Ερυθρό Αστέρα με 33 πόντους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο χειρότερο ευρωπαϊκό βράδυ της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στη Euroleague, χάνοντας με +33 και 81-48 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Ενώ, να υπενθυμίσουμε πως σε προηγούμενη αγωνιστική οι πράσινοι είχαν επικρατήσει της Εφές μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Πέρι, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Έβανς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βελιγράδι ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος ωστόσο είδε εκκίνηση μία από τα... ίδια για την ομάδα του! Οι «πράσινοι» μπήκαν για άλλη μια φορά νωχελικά στο ματς και επέτρεψαν ενδεικτικά στον Νέιτ Γουόλτερς (σ.σ. τον οποίο είχε απορρίψει το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός) σε μόλις 5-6 λεπτά, να έχει 10 πόντους και 1 ασίστ. Μιλάμε για πράγματα απίστευτα!

Στον αντίποδα, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα στη δική του επίθεση. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 8 πόντους, μετρώντας 0/5 τρίποντα και τα 4/9 δίποντα! Εκ των οποίων τα δίποντα, ήταν κατά βάση καλάθια του Παπαγιάννη κάτω από τη στεφάνη!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε επιτέλους ένα μεγάλο καλάθι με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όταν ο Ντάριλ Μέικον με τρίποντο και φάουλ έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα (21-12). Αμέσως μετά, ένα φοβερό κάρφωμα του Φλόιντ, ήρθε να αποδείξει ότι οι «πράσινοι» άρχιζαν να βγάζουν κάποια αντίδραση, ρίχνοντας τη διαφορά στο -7 (21-14)!
Ο Μέικον ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά ο «Εξάστερος», όμως δίχως να έχει συμπαραστάτη ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε σταθερά σκορ κι έτσι (σε συνδυασμό και με τα πάρα πολλά του αβίαστα λάθη του) επέτρεπε στον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει και πάλι διψήφιες διαφορές.

Ιστορικός διασυρμός Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι

Λίγο πριν το ημίχρονο η διαφορά έφτασε μέχρι και το -19 (39-20), ωστόσο η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ενέργεια που έβγαλε ο Σαντ-Ρος, με 2 κλεψίματα, καρφώματα και εύστοχες βολές, έφεραν τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το τιμητικό για την εικόνα του -13 (29-26). Προκειμένου να καταλάβει κανείς τι παρουσίασαν οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος, αρκεί να αναφέρουμε ότι στο ημίχρονο είχαν προλάβει να κάνουν 13 λάθη!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στον Παναθηναϊκό καλούνταν να μπουν στο παρκέ με το... μαχαίρι στα «δόντια», παλεύοντας με ό,τι είχαν για να διεκδικήσουν έστω κάτι από τον αγώνα, μετά και το πολύ κακό πρώτο τους 20λεπτο. Δεν το έκαναν! Το «τριφύλλι» είχε στα 23 λεπτά 5 ασίστ για 14 λάθη, συντελεστή δηλαδή -19!

Πώς μπορεί μία ομάδα με αυτά τα νούμερα, να παλέψει για το οτιδήποτε σε οποιοδήποτε ματς, όχι μόνο σε επίπεδο Euroleague; Με όλα αυτά, μέσα σε τρία λεπτά στην επανάληψη, οι Σέρβοι είχαν φτάσει ξανά στο +19 (47-28). Αυτό ήταν μόνο η αρχή, για να φτάσουν οι γηπεδούχοι με το τέλος του δεκαλέπτου ακόμα και στο +21 (57-36), σε ένα ακόμη εφιαλτικό βράδυ για τους πρωταθλητές Ελλάδας!

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν μεν διαδικαστική, αλλά συνάμα μαρτυρική για τον Πρίφτη και τους παίκτες του! Ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο σημείο να προηγείται μέχρι και με 35 πόντους διαφορά (78-43), κόντρα στο «φάντασμα» του Παναθηναϊκού! Ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, ολοκληρώθηκε εν τέλει με το ταπεινωτικό 81-48!

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 39-26, 57-36, 81-48.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share