Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Μονακό 86-65: Πήραν φόρα οι κόκκινοι

Ασταμάτητοι οι ερυθρόλευκοι

5 Νοεμβρίου 2021 23:11
Ολυμπιακός - Μονακό 86-65: Πήραν φόρα οι κόκκινοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός είναι ασταμάτητος και με τρομερό μπάσκετ από το δεύτερο δεκάλεπτο κι ύστερα συνέτριψε τη Μονακό με 86-65.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 6-2 μετά τη νίκη του επί της Μονακό με 86-65. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση σκόρπισαν τους Γάλλους, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό η άμυνα σεμιναριακού επιπέδου από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα ήταν εκεί για να τον κρατήσει… όρθιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν κοντά στο καλάθι ενώ κι ο Ουόκαπ εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Τζέιμς. Στην άλλη πλευρά όμως η Μονακό με συνεχόμενα τρίποντα και με τον Ντιαλό να κάνει «ζημιά» προηγήθηκε με 14-18 (6’). Ο Τζέιμς με πέντε δικούς του πόντους έδωσε αέρα 11 πόντων στην ομάδα του (14-25, 8’) με τον Ολυμπιακό να βγάζει διάθεση να μειώσει την διαφορά αλλά να μην τα καταφέρνει αφού οι περισσότερες επιθέσεις του κατέληγαν σε λάθος.

 Ολυμπιακός - Μονακό

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους, την υπομονή τους και τον επιθετικό τους προσανατολισμό. Οι βιαστικές επιλογές στην μπροστινή πλευρά δεν του επέτρεψαν να ρίξει τη διαφορά αφού στην άμυνα ανταποκρινόταν μια χαρά (19-30, 14’). Στο επόμενο δίλεπτο η διαφορά ανεβοκατέβαινε από τους 9 στους 11 μέχρι που οι Πειραιώτες βρήκαν δύο εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ο Σλούκας απέκτησε επαφή με το καλάθι των Γάλλων και έτσι το σκορ μετατράπηκε σε 30-34 (18’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-38 παρά τα 2/10 τρίποντα και τα 8 λάθη.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένος. Η αμυντική του λειτουργία ήταν στα γνωστά εκπληκτικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει και στην επίθεση ενώ η μπάλα γυρνούσε τρομερά κι έβρισκαν ελεύθερα σουτ, αστοχούσαν. Ο Βέζενκοβ με 4 πόντους και ο Ντόρσεϊ με ένα τρίποντο ξεσήκωσαν όλο το ΣΕΦ, ο κόσμος «έσπρωχνε» με τη φωνή και το προσπέρασμα ήρθε (47-43, 25’). Ο Ντόρσεϊ είχε βρει ρυθμό, «κουβάλησε» του συμπαίκτες του κι ακολούθησε η στιγμή του Βεζένκοβ ο οποίος με δικό του τρίποντο έκανε το 54-46 (28’). Η Μονακό κατάφερε να μειώσει με τρίποντο και φάουλ του Γκρέι σε 55-52, όμως Βεζένκοβ και Σλούκας επανέφεραν το σκορ σε διαφορά 7 πόντων (59-52, 30’).

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν καλά πως αν διατηρούσαν το επίπεδό της άμυνας του σε αυτό που έπαιζαν μέχρι τότε, θα είχαν κάνει άλμα νίκης. Όχι μόνο το διατήρησαν λοιπόν, αλλά είδαν και την επίθεσή τους να λειτουργεί καλύτερα. Το τρίποντο του Βεζένκοβ μετά από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, μία εξαιρετική συνεργασία Σλούκα με Ζαν Σαρλ κι ένα έμμεσο τρίποντο από τον Ντόρσεϊ έκαναν το 71-57 (35’). Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο (74-57, 36’), οι «ερυθρόλευκοι» με το πόδι στο γκάζι δεν ήθελαν να αφήσουν ελπίδα στον αντίπαλο και το κατάφεραν με τρομερή άνεση

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share