Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Φάνης Τζιόβας!

Επέζησε στη τραγωδία της Θύρας 7 και πέθανε από ανακοπή!

20 Ιουλίου 2021 09:51
Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Φάνης Τζιόβας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά ο Φάνης Τζιόβας. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «19ο νεκρό» στην τραγωδία της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη, το 1981. Τότε, κρατήθηκε τελικά στη ζωή, παρότι μεταφέρθηκε ως θύμα στο νεκροτομείο. Ο Φάνης Τζιόβας πέθανε το Σάββατο, 17/7/2021, από ανακοπή καρδιάς.

Την ιστορία του είχε αποτυπώσει ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος σε ένα διήγημά του, μέρος του συλλογικού έργου 11+1 νεοελλήνων συγγραφέων με τίτλο «Ενδεκάδα» και με θέμα το ποδόσφαιρο.

Ο «Τύπος Ιωαννίνων», το 2016, κατέγραψε την ιστορία του Φάνη Τζιόβα, όπως την είχε διηγηθεί ο ίδιος σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στη Βίτσα.

«Σαν να με κυνηγούσε η μοίρα μου» είχε πει με χαμόγελο, διηγούμενος πώς κατάφερε να φτάσει στην Αθήνα, φοιτητής της Παντείου τότε.

«Πήγαμε με τον ξάδερφό μου και έναν ακόμα φίλο, αεκτζή. Στη θύρα 7, στη θύρα των φανατικών του Ολυμπιακού, κόκκινα και κίτρινα κασκόλ μαζί, το ένα τέταρτο ήταν αεκτζήδες. Δεν υπήρχαν τα σημερινά φαινόμενα» είπε.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Φάνης Τζιόβας!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 6-0 εκείνη τη μέρα και τα τρία γκολ μπήκαν στα δέκα τελευταία λεπτά. «Στην 7 η σκάλα έκανε μια περίεργη στροφή και δεν είχε κάγκελα» συνέχισε την περιγραφή. Όταν έπεσε, «ο πρώτος ή ο δεύτερος που έπεσε ήμουν», ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μια κοπελιά, την 23χρονη Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου, η οποία τελικά σκοτώθηκε.

Ο ίδιος θεωρήθηκε αρχικά νεκρός. «Μου είπανε αργότερα ότι ο Διακογιάννης στην Αθλητική Κυριακή, είπε ότι μέχρι τότε οι νεκροί ήταν 19, ανάμεσά τους και ένας Τζιόβας αγνώστων λοιπών στοιχείων».

Τον πήγανε στο νοσοκομείο. Κάποιος από πάνω του ανάσαινε. Οι νοσοκόμοι τον είδανε και τον πήρανε. «Τότε είδανε ότι και η δική μου καρδιά παλλότανε λίγο». Τον πήρανε για νοσηλεία. Επάνω στο φορείο, τον είδε μελανιασμένο στο πρόσωπο ένας περαστικός γιατρός. «Πού το πάτε το παιδί, πεθαίνει» είπε στους τραυματιοφορείς. Πήρε ένα μαχαίρι φαγητού και του άνοιξε την τραχεία, επί τόπου. «Το σημάδι της 7» ήταν η τραχειοτομή είπε ο Φάνης Τζιόβας, που μετά από χρόνια είχε καταφέρει να να νικήσει τους φόβους του, να κοιμάται πλέον ανάσκελα και να ξαναπάει στο γήπεδο, παραμένοντας φυσικά Ολυμπιακός...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share