Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Διπλό ψυχής για την ΑΕΚ

Το σκορ έληξε 85-87

13 Μαρτίου 2021 20:03
Basket League: Διπλό ψυχής για την ΑΕΚ

Basket League: Μεγάλη ήταν η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ όπου η πρώτη κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση με διαφορά δύο πόντων.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες το Λαύριο κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό και να το κερδίσει με το σκορ να έρχεται στο 83-77.

Basket League: Αναλυτικά το παιχνίδι

Ματσάρα διαφήμιση του μπάσκετ στο Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα αλλά η ΑΕΚ που τελείωσε το ματς χωρίς επτά βασικούς (!), έφυγε με τρομερό διπλό (85-87) από σουτάρα του Λάνγκφορντ στην εκπνοή της παράτασης.

Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Η ΑΕΚ, χωρίς Ματσιούλις, Ζήση, Μορέιρα, Γιάνκοβιτς και Γκίκα πριν το ματς, έχασε τον Σλότερ στο πρώτο μέρος, τον Μαυροειδή με πέντε φάουλ και τον Κίνγκσλεϊ στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη ποιότητα των Μέικον (18π.) και Λάνγκφορντ (16π.) έδωσαν τη νίκη στην Ένωση. Ο πρώτος με το τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (74-74) και ο δεύτερος, με το σπουδαίο buzzer beater στο τέλος της παράτασης. Σημαντικός για τους νικητές, ήταν και ο Χρυσικόπουλος με 16 πόντους.

Για τον ΠΑΟΚ που έδωσε και πάλι τα πάντα, κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο, ο Κάρτερ έκανε απίστευτο παιχνίδι με 27 πόντους (6/9 τρίποντα), ο Γκρίφιν είχε 17 πόντους, αλλά στο τέλος κλείστηκε, ενώ ο Λοβ έδωσε 6 σημαντικούς πόντους στα κρίσιμα λεπτά, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ήταν κλεισμένος.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυναμικά για το αρχικό 2-7, αλλά ο ρυθμός που βρήκε ο Γκρίφιν, έδωσε άμεσα σκορ και καλύτερη επιθετική απόφαση στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες, πηγαίναν μαζί μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με την ΑΕΚ να είναι στο +2 μετά το καλάθι του Λάνγκφορντ (17-19).

Στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό έξω από τα 6,75 με τον Ρογκαβόπουλο (7π.) και τον Μέικον για το 25-29 και με τον Γκρίφιν στον πάγκο για ανάσες και εξαιρετική άμυνα σε Λοβ και Τέρνερ, κράτησε τον ΠΑΟΚ, χαμηλά. Με τρίποντο του Λοτζέσκι πήγε στο +10 (27-37), αλλά η επιστροφή του Γκρίφιν και η καλύτερη άμυνα του ΠΑΟΚ, έφερε ένα σερί 9-0, για το 36-37 της ανάπαυλας.

Η ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο, είχε τον έλεγχο, πάλι μέσα από την άμυνα της. Τα τρίποντα του Χρυσικόπουλου στην αρχή, οι λύσεις από τον Λάνγκφορντ, την κρατούσαν σταθερά μπροστά, ενώ ο Γκρίφιν που είχε φτάσει τους 17, ήταν στον πάγκο για ανάσες και μόνο ο Κάρτερ, απειλούσε ουσιαστικά. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο, στο +5 (52-57)...

Ο Κάρτερ ήταν αυτός που κρατούσε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο +9 (60-69) και μετά το 63-71 να πιστεύει πως όλα τελείωσαν. Οι γηπεδούχοι με σερί 11-0 και δύο σπουδαία καλάθια του Λοβ, προηγήθηκαν με 74-71, αλλά η απάντηση ήρθε από το ελεύθερο τρίποντο του Μέικον για το 74-74. Ο Μπιτς αστόχησε από τη γωνία και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου, η ΑΕΚ πήγε στο 77-83, αλλά πάλι ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε. Με τον Κακλαμανάκη επέστρεψε και με τον Λοβ, ισοφάρισε σε 85-85. Η τελευταία επίθεση όμως, ανήκε στην ΑΕΚ. Ο Λάνγκφορντ απομονώθηκε με τον Λοβ, πήγε στην αριστερή ντρίμπλα και παρά τη μεγάλη προσπάθεια του παίκτη του ΠΑΟΚ, ευστόχησε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74, 85-87 (παρ.)

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share