Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Basket League: Άντεξε και νίκησε στην παράταση το Λαύριο

83-77 τον Κολοσσό

10 Μαρτίου 2021 22:12
Basket League: Άντεξε και νίκησε στην παράταση το Λαύριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Λαύριο για ακόμη ένα παιχνίδι φλέρταρε έντονα με την ήττα, αλλά έβγαλε αντανακλαστικά και νίκησε με 83-77 στην παράταση τον Κολοσσό, συνεχίζοντας στην κορυφή της Basket League, σε μια αγωνιστικά με μεγάλο αποτέλεσμα για τον Άρη.

Το ματς

Το Λαύριο βρήκε αρκετές λύσεις στους ξένους του και τον Γερομιχαλό, με τα μακρινά σουτ όμως του Κολοσσού και τον Άρτις να δείχνουν πως αποκτά ένα μομέντουμ και να αιφνιδιάζει (11-12 στο 7'). Σε εκείνο το σημείο, ο Ανοσίκε και ο Κόζι πρόσφεραν αντίδραση για τους γηπεδούχους, με τον πρώτο να φτάνει σε σημείο να σκοράρει και τρίποντο, με συνέπεια ένα επιμέρους 15-5 να τους δίνει αέρα (26-17).

Το θέαμα της πρώτης περιόδου έδωσε θέση στην νευρικότητα της δεύτερης, κάτι που ευνόησε τον Κολοσσό προσωρινά, με τον Ξανθόπουλο να δημιουργεί και τον Άρτις να... τρέχει την αντίπαλη άμυνα, μειώνοντας αισθητά στα πρώτα τέσσερα λεπτά (30-25). Ο Ανοσίκε, όμως, δεν άφηνε τους Ροδίτες να χαρούν, με τον Ντιαλό να τον συνεπικουρεί προς το τέλος του δεκαλέπτου, αν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν όρθιοι χάρη στις ανάσες από τον Καντέρ (44-38).

Μετά από σχεδόν 3.5 λεπτά χωρίς σκορ μετά την ανάπαυλα, ο Καντέρ πήρε το «όπλο» του και η ομάδα της Δωδεκανήσου γύρισε το παιχνίδι, αναγκάζοντας σε επιμέρους 5-13 το Λαύριο σε σχεδόν 8.5 λεπτά, με υποδειγματικό παιχνίδι στις δύο πλευρές του παρκέ και ορθές ατομικές πρωτοβουλίες (49-51), με το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει μπροστά με «βραχεία κεφαλή» τους παίκτες του Καντζούρη (52-53).

Η νευρικότητα διατηρήθηκε, αλλά οι Κόζι και Ντιαλό έμοιαζαν με την ενέργειά τους να δίνουν λύσεις στον Σερέλη (57-55 στο 33'). Ο Ουότσον, όμως, βγήκε αυτή την φορά μπροστά για τον Κολοσσό, με την ομάδα του να συνεχίζει να είναι συνεπέστατη αμυντικά, ενώ μπροστά ο Καντέρ σημείωνε ένα σημαντικό καλάθι για το 61-65 με τρία λεπτά για τη λήξη. Κάπου εκεί, όμως, η «σκυλίσια» άμυνα του Λαυρίου και το... χαμένο μυαλό της απέναντι πλευράς οδήγησε σε πλήρη ισορροπία, με τον Ντέιβις να καρφώνει στα 11.2", με τον Ουότσον μετά να... γλιστράει και το ματς να πηγαίνει στην παράταση (65-65).

Τα απανωτά λάθη του Ζάρα έδωσαν τη δυνατότητα στο Λαύριο να τρέξει το γήπεδο και να πάρει τον πρώτο λόγο στο έξτρα πεντάλεπτο, με μια διαφορά έξι πόντων στα 2.5 λεπτά για τη λήξη (74-68). Ο Κολοσσός δεν είχε άλλες απαντήσεις και αυτό το +6 έμεινε.

Δεκάλεπτα: 26-17, 44-38, 52-53, 65-65, 83-77 (παρ.)

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share