Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Basket League: Διαστημικός Μπρέι, σίφουνας ο Παναθηναϊκός! (video)

Απίστευτος Τι Τζέι Μπρέι στο ντεμπούτο του, οδήγησε στη νίκη τον Παναθηναϊκό!

28 Φεβρουαρίου 2021 22:37
Basket League: Διαστημικός Μπρέι, σίφουνας ο Παναθηναϊκός! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό το... βλέμμα του Μάριο Χεζόνια ο οποίος περιμένει υπομονετικά το ντεμπούτο του, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί του Άρη 94-72 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Τι Τζέι Μπρέι, έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού να ξεχάσουν, έστω και για μία ημέρα, τον «Σούπερ Μάριο», καθώς ήταν απολαυστικός στο ντεμπούτο του με τα «πράσινα», έχοντας 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ παράλληλα απέδειξε το πόσο ικανός σουτέρ είναι, αφού ευστόχησε στα 8/14 τρίποντα που επιχείρησε! Παράλληλα, το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος σε 13 λεπτά είχε 3 πόντους.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να τους βάζει δύσκολα στα πρώτα 18.5 λεπτά. Από εκεί και πέρα όμως, το «τριφύλλι» δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από τον Προμηθέα. Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Παπαπέτρου, με τον Έλληνα φόργουορντ να αποχωρεί από το παιχνίδι.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-10, με τους Κουζέλογλου (16π., 10ρ.) και Τσάλμερς (12π.) να είναι οι μόνοι που διασώθηκαν από τη βαριά ήττα.

Το ματς:

Δυνατό το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τους Μποχωρίδη και Τσάλμερς να αρχίζουν «καυτοί», έχοντας πετύχει όλους τους πόντους για τις ομάδες τους στα πρώτα 2.5 λεπτά (5-6). Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια παρουσίασε νωθρό πρόσωπο, εμφανώς επηρεασμένος από τη μεγάλη αγωνιστική απραξία. Οι Θεσσαλονικείς το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, και με ένα επιμέρους σερί 9-3, πήραν κεφάλι στο σκορ και ξέφυγαν με +5 στο 9' (14-19). Με τρίποντο του Μακ και κάρφωμα του Όγκουστιν, το «τριφύλλι», έφερε το ματς στα ίσα με το τέλος της πρώτης περιόδου (19-19).

Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη να βρίσκει λύσεις από το ζωγραφιστό και να παραμένει κοντά στο σκορ. Στο 14', με κάρφωμα του Μπεντίλ, οι «πράσινοι» ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (30-23), ωστόσο η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα δια χειρός Λίτλ, ο οποίος πέτυχε πέντε σερί πόντους και μείωσε στο καλάθι (30-28, στο 15'). Μπρέι και Όγκουστιν διατήρησαν μια μικρή διαφορά για τον Παναθηναϊκό (36-32, στο 18'), μέχρι να έρθει ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό για την ομάδα του Κάτας, που με ένα επιμέρους σερί 7-0, έκλεισαν το ημίχρονο με 43-34, ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στους +7.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Μπρέι και Μπεντίλ να ανεβάζουν τη διαφορά σε διψήφιες τιμή (48-34, στο 23'). Μάλιστα, ο 28χρονος γκαρντ των γηπεδούχων ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας στην τρίτη περίοδο 10 πόντους με τρία τρίποντα και μία βολή.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να εκτελούν με εντυπωσιακά ποσοστά πίσω από τα 6.75μ., και με το πόδι πατημένο στο «γκάζι», έστειλαν τη διαφορά στο +20 στα μέσα της περιόδου (59-39), χάρη στο τρίποντο του Μποχωρίδη. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 70-48.

Διαδικαστικού χαρακτήρα είχε η τέταρτη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να χαλαρώνει αμυντικά και να δέχεται 24 πόντους. Παρ' όλα αυτά, ο Άρης δεν κατάφερε ποτέ να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, με το τελευταίο χτύπημα της κόρνας να βρίσκει τους γηπεδούχους νικητές με σκορ 94-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-72.

Basket League: Διαστημικός Μπρέι, σίφουνας ο Παναθηναϊκός!

Basket League: Διαστημικός Μπρέι, σίφουνας ο Παναθηναϊκός!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share