Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

BCL: Με «καυτό» Λάνγκφορντ στην επόμενη φάση η ΑΕΚ

Νίκη με 95-90 στο Μινσκ

20 Ιανουαρίου 2021 22:15
BCL: Με «καυτό» Λάνγκφορντ στην επόμενη φάση η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν σε φοβερή κατάσταση, προερχόμενος μάλιστα από πρόβλημα υγείας λόγω στομαχικών διαταραχών, με την ΑΕΚ να περνά χάρη στους δικούς του 32 πόντους με 95-90 από το Μινσκ και την νίκη επί της Τσμόκι να φέρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL, αντιδρώντας στην ήττα για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντλήσει δύναμη από τους ψηλούς της και αυτό ήταν, που την κράτησε απέναντι σε έναν πιο συγκροτημένο στα πρώτα λεπτά αντίπαλο, κάτι που τη βοήθησε να σταθεί στα δικά της πόδια, με την «επιστράτευση» και των ταλαιπωρημένων Λάνγκφορντ-Σλότερ να βοηθά στο να πάρει η ομάδα κεφάλι με +6 (14-20), πριν ο Σταμπρούσκι μειώσει στο 16-20 της πρώτης περιόδου.

Τα προβλήματα ήρθαν, όταν η άμυνα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Κλάιμπερν και την εν γένει δράση του, με τον Λάουρι να μπαίνει επίσης στην «εξίσωση» και σύντομα την Τσμόκι να παίρνει το προβάδισμα στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (29-28). Ένα τρίποντο με φάουλ του Λάνγκφορντ ήταν αφορμή για «αφύπνιση» της Ένωσης, με τα μακρινά σουτ να της δίνουν αέρα έως και 10 πόντων (30-40 στο 19′) και το +7, με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια, να είναι ένα καλό μήνυμα (33-40).

Με ορισμένους παίκτες των Λευκορώσων να επιχειρούν να στηρίξουν τον Λάουρι, η Τσμόκι κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ στο επόμενο τρίλεπτο (43-44) κι εκεί ξεκίνησε το διάστημα κυριαρχίας των φιλοξενούμενων. Ο Λοτζέσκι έδωσε την ανάσα με τρίποντο και οι Μορέιρα-Μόουζες έκαναν εκπληκτική δουλειά στη ρακέτα, με ένα καλάθι του Ματσιούλις να αυξάνει έως και το +15 την απόσταση (50-65) και, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, η αίσθηση για το «διπλό» ήταν πιο σαφής από ποτέ (55-67).

Με τα ευχάριστα από τη Γαλλία να έχουν έρθει, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου χαλάρωσαν, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους με μπροστάρη τον Κλάιμπερν να επιχειρήσουν την ανατροπή, ώστε να πάρουν έστω νίκη… για την τιμή των όπλων, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά κοντά. Ο Λάνγκφορντ, όμως, δεν τους άφησε να το πιστέψουν, αφού συνέχισε να «πυροβολεί», διατηρώντας έτσι μέχρι το τέλος το «Δικέφαλο» σε θέση οδηγού (90-95).

Δεκάλεπτα: 16-20, 33-40, 55-67, 90-95

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ υπέφερε από στομαχικές διαταραχές την προηγούμενη μέρα και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δε γνώριζε κατά πόσο μπορούσε να τον υπολογίζει. Όχι απλά μπήκε, ωστόσο, αλλά πέτυχε και 32 πόντους με 8/11 σουτ και 11/16 βολές σε κάτι παραπάνω από 26 λεπτά συμμετοχής, σε μια πραγματική υπέρβαση του εαυτού του, αφού ξεπέρασε και το φετινό του ρεκόρ σκοραρίσματος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η σαφής υπεροχή της ΑΕΚ στα σουτ εντός παιδιάς (55% έναντι 46% της Τσμόκι), και δη στα δίποντα (61.5% έναντι 55%), όπως και ο καλύτερος συντελεστής ασίστ-λαθών (22-14 έναντι 16-14), ισορρόπησαν τις επτά παραπάνω κατοχές των γηπεδούχων από ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share