Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Basket League: Με "υπογραφή" Τέρνερ ο ΠΑΟΚ

Ο αγώνας έληξε 84-85

19 Δεκεμβρίου 2020 18:50
Basket League: Με

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Κολοσσό Ρόδου με διαφορά ενός πόντου με το σκορ να λήγει στο 84-85 ενώ πριν λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει το Περιστέρι με ευκολία.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να δείξει την παρουσία του μετά τη νίκη του επί του Άρη, όπου πήρε το πρώτο του διπλό, έπειτα από 21 μήνες, με τον Έλστον Τέρνερ να βάζει το νικητήριο σουτ στο τέλος, με τους Θεσσαλονικείς να φεύγουν νικητές από τη Ρόδο, με 84-85.

Παράλληλα η τελευταία φάση εγείρει αμφιβολίες, καθώς στην επαναφορά του Γκρίφιν πριν από το καλάθι του Τέρνερ, η μπάλα βρίσκει τη γραμμή.

Αναλυτικά ο αγώνας

Ήταν 23 Μαρτίου του 2019, σε ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, όταν ο "Δικέφαλος του Βορρά" πανηγύρισε την προηγούμενη εκτός έδρας νίκη του. Χρειάστηκαν σχεδόν 21 μήνες κάτι και το μεγάλο τρίποντο του Τέρνερ (16π.) στο τέλος, για να ξανακερδίσει μακριά από το γήπεδο του, αλλά η νίκη ήρθε έστω κι έτσι.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Κολοσσός αντέδρασε στο δεύτερο, με το ξύπνημα του Άντριτς (21π.) και του Άρτις (13π.) αλλά και την εξαιρετική εικόνα του Καντέρ (24π.). Στο τέλος, όμως, τα μεγάλα σουτ του Τέρνερ και του Μπιτς (14π.), έδωσαν ένα σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ, πήρε πολλές βοήθειες επίσης και από Γκρίφιν (14π.) και Μήτρου-Λονγκ (11π.). Στο 3-5 πλέον ο ΠΑΟΚ, στο 2-6 ο Κολοσσός...

Όσον αφορά το παιχνίδι, η στόχευση του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη από το ξεκίνημα, καθώς δεν ήθελε να επιτρέψει στον Κολοσσό να βρει ρυθμό η περιφέρεια του. Ο Άντριτς «απενεργοποιήθηκε» τον Καμπερίδη, ενώ Άρτις και Ζάρας δε μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ με τον Μπιτς αρχικά (9π., 3/3 τρίποντα), αλλά και με Παπαντωνίου, Μήτρου-Λονγκ, Κονατέ που ήρθαν από τον πάγκο, να προηγηθεί με 13-21.

Η εικόνα για τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη περίοδο, ήταν ακόμα καλύτερη, με εξαιρετικά «διαβάσματα» από Μήτρου-Λονγκ, Τέρνερ και τον Κονατέ, πολύ δυναμικό κοντά στο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ πήγε μέχρι και το +17 (21-38, 32-49), με τον Κολοσσό να παίρνει λύσεις επιθετικά, μόνο από Γκόινς (10π.) και Καντέρ (14π.), αλλά την περιφέρεια του, να παραμένει εκτός αγώνα, για το 37-49 του ημιχρόνου.

Ο Κολοσσός αφυπνίστηκε στην τρίτη περίοδο, αρχικά με τον Άρτις, στη συνέχεια με τον Άντριτς και έπειτα με τον Καντέρ και μάζεψε τη διαφορά. Για τον ΠΑΟΚ, που έχασε την αμυντική του συγκέντρωση σε εκείνο το σημείο, κράτησε ο Γκρίφιν επιθετικά, με τον Αμερικανό να φτάνει τους 14 πόντους και να κρατάει την ομάδα του μπροστά (64-69).

Στην τέταρτη περίοδο, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Κολοσσός είχε αλλάξει το μομέντουμ και με τον Άντριτς να έχει βρει ρυθμό, πέρασε μπροστά (75-74) και με τον Καντέρ και τον Άρτις πήγε στο +6 (82-76), αλλά ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να αντιδράσει. Τρίποντο του Μπιτς για το 82-79, τρίποντο από τον Τέρνερ για το 82-82 και στη συνέχεια ο Κολοσσός έβγαλε άμυνες, αλλά δεν τελείωσε τον αγώνα με τις βολές (84-82). Στην τελευταία επίθεση, ο Τέρνερ έμεινε με τον κοντύτερο Ξανθόπουλο, το εκμεταλλεύτηκε, τραβήχτηκε στο τρίποντο από τη γωνία κι έγραψε το τελικό 84-85.

Δεκάλεπτα: 13-21, 37-49, 64-69, 84-85

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share