Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Συνεχίζει τις «πτήσεις» ο «Δικέφαλος»!

Από τριάρα σε τριάρα!

22 Ιανουαρίου 2020 19:12
Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Συνεχίζει τις «πτήσεις» ο «Δικέφαλος»!

Μετά το 3-0 επί της ΑΕΛ, η ΑΕΚ επανέλαβε σπουδαία εμφάνιση στο Βόλο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 3-1 και συνεχίζοντας της υψηλές πτήσεις στη μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Super League.

Ο Οικονόμου, ο Αλμπάνης και ο Κλωναρίδης ήταν οι σκόρερ για το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα, το οποίο παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και επιβεβαίωσε, ότι βρίσκεται σε φόρμα. Για τους Θεσσαλούς, ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της τιμής λίγο πριν από τις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο συνεχόμενος πειραματισμός του Μάσιμο Καρέρα επί συστημάτων και το διαρκές rotation σε πρόσωπα, συνεχίστηκε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Ιταλός παρέταξε ξανά με 3-5-2 την Ένωση κάνοντας ταυτόχρονα ένα σκασμό αλλαγές στο βασικό σχήμα, γεγονός που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με μεγάλο ρίσκο. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι οι Ολιβέιρα και Μάνταλος έμειναν στον πάγκο, ότι ο Σιμάνσκι έκανε ντεμπούτο έχοντας πλάι του τους Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς σε μια τριάδα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ και ότι το επιθετικό δίδυμο των Αλμπάνη και Κλωναρίδη υπήρξε κάπως αιρετικό, η εμφάνιση απείρως γοητευτική.

Η Ένωση όχι μόνο δεν έδειξε να ψάχνει να βρει τα βήματά της μέσα στο γήπεδο λόγω των πειραματισμών του Ιταλού κόουτς της, αλλά αντίθετα το σχήμα της έβγαζε μια πρωτοφανή χημεία, οι συνδυασμοί έδιναν και έπαιρναν και η κυριαρχική εμφάνιση ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με τον Σιμάνσκι να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και δίνει ενέργεια σε όλο το κέντρο, τον Αλμπάνη να ταλαιπωρεί αφάνταστα την άμυνα του Βόλου και τον Λόπες να είναι κίνδυνος-θάνατος σε κάθε κατεβασιά του, η ΑΕΚ είχε πάρει σκορ νίκης από το πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Οικονόμου με κεφαλιά στο 9΄ και το εύστοχο κοντινό πλασέ του Αλμπάνη στο 25'. Μάλιστα, θα έπρεπε να της είχε δοθεί και ένα πέναλτι σε μια ανατροπή του Σιμάνκσι.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η επανάληψη με την Ένωση να έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ καθώς παρήγαγε φάσεις με μεγάλη ευκολία. Εν τέλει έγινε μόλις το 0-3 με τον Κλωναρίδη ενώ ο Βόλος πέτυχε και ένα γκολ της τιμής στο 88' με τον Τόρες, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έκαναν σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι.

Πηγή: Sdna.gr

Super League: Λυτρωτής Ουάρντα και ισοπαλία της Λάρισας με Παναιτωλικό!

Με τον Αμρ Ουάρντα να χρίζεται ήρωας στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ μπόρεσε να επιστρέψει από το 0-2 απέναντι στον Παναιτωλικό και τουλάχιστον να σώσει την ισοπαλία, με το παιχνίδι να τελειώνει με 2-2, στο παιχνίδι που άνοιξε τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Super League.

Ο Αιγύπτιος με μία εκτέλεση φάουλ και ένα πέναλτι, έσωσε την παρτίδα για τους Θεσσαλούς, που τώρα βρίσκονται στους 24 βαθμούς, ενώ οι Αγρινιώτες έχασαν την ευκαιρία για ένα τεράστιο «διπλό» και μένουν στην προτελευταία θέση με 10 βαθμούς.

Γενικώς, ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλών και βρήκαν νωρίς το γκολ με τον Ντάουντα, να σκοράρει ένα όμορφο γκολ από πολύ δύσκολη θέση, αφού η μπάλα είχε φύγει σε αρκετά πλάγια θέση στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ, μόνο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως μια έξοχη συνεργασία των Ρόσα και Ντάουντα, αρκούσε για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Και εκεί που άπαντες νόμιζαν πως όλα είχαν κριθεί, ήρθε ο Αιγύπτιος άσος, που κατάφερε να δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (στο 78' και το 86'), να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, που ωστόσο έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. Μάλιστα, η ομάδα του Μάκη Χάβου, έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 88' λόγω αποβολής του Τσιγγάρου, με την ΑΕΛ, να έχει στις καθυστερήσεις μία ακόμα καλή στιγμή και πάλι με τον Ουάρντα για να πετύχει την ολική ανατροπή.

Πηγή: Sdna.gr

Super League 1: ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0! Μεγάλη νίκη για τον δικέφαλο!

Με τους τρεις Πορτογάλους της να κεντάνε και τον Σιμόες να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς (Ολιβέιρα, Λόπες τα άλλα δύο), η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα 3-0 την ΑΕΛ και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο στην Super League!

Ένα από τα πιο εύκολα φετινά της απογεύματα πέρασε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Λάρισα, με τους «κιτρινόμαυρους» να επιβεβαιώνουν την ανοδική τους πορεία από τη μέρα που ανέλαβε ο Μάσιμο Καρέρα. Το 3-5-2 με το οποίο ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του αποδείχθηκε εξόχως δημιουργικό απέναντι σε μια Λάρισα που παρά το γεγονός ότι επίσης κατέβηκε με τριάδα στην άμυνά της, είχε την ατυχία να έχει σε εξαιρετικά κακή μέρα τους στόπερ της. Σε τρομερή φόρμα ο Παναθηναϊκός, πέρασε από την Ξάνθη νωρίτερα!

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο έπασχε από έλλειψη μεγάλων φάσεων, η Ένωση είχε το πάνω χέρι, η μπάλα βρισκόταν κατά βάση στο δικό της μισό επίθεσης και με τους εξαιρετικούς Σιμόες και Κρίστιτσιτς να σβήνουν τον Ουάρντα, από την εικόνα του αγώνα έκανε μπαμ πως αν η ΑΕΚ βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά, μετά δεν θα δυσκολευτεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πράγματι, το καταπληκτικό γκολ του Σιμόες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Πορτογάλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι πάνω στην κίνηση (!) έδιωξε από την ΑΕΚ κάθε υποψία άγχους και στην επανάληψη, εδραίωσε για τα καλά την υπεροχή της παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο.

Οι Μάνταλος και Βέρντε ήταν σε εξαιρετική μέρα και ταλαιπώρησαν αφάνταστα την άμυνα της Λάρισας με τον πρώτο να γίνεται δημιουργός σε δυο ακόμα «πορτογαλικά» γκολ: στο 50' ο Ολιβέιρα και στο 62΄ ο Λόπες έγιναν κάτοχοι της μπάλας μέσα στην περιοχή έπειτα από ασίστ του αρχηγού της Ένωσης, έστειλαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 σχετικά νωρίς στην επανάληψη και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Πηγή: sdna.gr

Super League: Μοιρασιά στο Αγρίνιο! (video)

Ο Παναιτωλικός δεν εκμεταλλεύτηκε το εκρηκτικό διάστημα του στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, βρέθηκε πίσω στο σκορ κι εν τέλει κατάφερε να σώσει την παρτίδα με εύστοχο πέναλτι του Ντάουντα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Με τον…αέρα της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι και με αποκλειστικό στόχο τη δεύτερη νίκη στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία πήγε στο Αγρίνιο φιλοδοξώντας να συνεχίσει την πορεία της προς την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Πολύ δυνατά μπήκαν στο ματς οι παίκτες του Παναιτωλικού και με ξεκάθαρο στόχο να φτάσουν στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ.

Οι Αγρινιώτες «σφυροκόπησαν» την εστία της Λαμίας και «άγγιξαν» το γκολ μόλις στο 2΄με το δοκάρι να στερεί από τον Άλβαρες την σύνδεσή του με τα δίχτυα και το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ για τον Παναιτωλικό.

Το δίδυμο Άλβαρες – Ρόσα δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και περιορίστηκαν σε απόλυτα παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά του ματς.

Ο δραστήριος Παναιτωλικός πίεζε συνεχώ κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες (εκτός από το δοκάρι του Άλβαρες) μέχρι το 25΄.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι παίκτες της Λαμίας άρχισαν σταδιακά να πατούν πιο καλά στο γήπεδο, να ισορροπούν το παιχνίδι και να βρίσκουν το γκολ με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπεχαράνο στο 43΄ «παγώνοντας» τους γηπεδούχους.

Στα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε την εδαφική υπεροχή, δεν μπορούσε όμως να βρει τους διαδρόμους που θα της επέτρεπαν να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Παναιτωλικός έδειχνε ανίκανος να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Λαμίας όπως συνέβη στο α΄ημίχρονο, χωρίς φαντασία και δημιουργία στο παιχνίδι του.

Οι Φθιώτες υπήρξαν πολύ πιο οργανωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έψαξαν μέσω των αντεπιθέσεων το δεύτερο γκολ που λίγο έλειψε να πετύχουν με τον Βασιλόγιαννη στο 71΄.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η ζυγαριά της νίκης θα γείρει υπέρ των φιλοξενούμενων, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάουντα κέρδισε πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και έδωσε το βαθμό στον Παναιτωλικό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου.

Η Λαμία έχασε μέσα από τα χέρι της από τη νίκη που θα την έβγαζε στο...ξέφωτο των πλέι οφ και δικαιολογημένα αποχώρησε πικραμένη από το γήπεδο.

Ο (διπρόσωπος) Παναιτωλικός έσωσε στην τελευταία φάση του αγώνα την...παρτίδα, ωστόσο εξακολουθεί να΄χει ένα "βουνό" μπροστά του στη μάχη της παραμονής.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share