Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Super League: Σε τρομερή φόρμα ο Παναθηναϊκός, πέρασε από την Ξάνθη! (videos)

Μεγάλο διπλό με Μακέντα!

19 Ιανουαρίου 2020 16:56
Super League: Σε τρομερή φόρμα ο Παναθηναϊκός, πέρασε από την Ξάνθη! (videos)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, δείχνοντας χαρακτήρα και φτάνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το τριφύλλι, παρά τις απουσίες των Κουρμπέλη και Μπουζούκη, ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και χάρη στο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 50’ από έξοχη ασίστ του Ζαχίντ πανηγύρισε δίκαια ένα τρίποντο που είναι ευεργετικό από πάσα άποψη (βαθμολογική/ψυχολογική) και ήρθε ως συνέχεια της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στη φάση ανάπτυξης του Παναθηναϊκού με το πρέσινγκ της στο αμυντικό τρίτο των «πράσινων».

Παρά τα ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων και δη του Γιόχανσον, δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλές σε ροή αγώνα, με εξαίρεση μία στημένη μπάλα στο 4’ όπου ο Κασάδο δεν βρήκε καλά τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο μετά το 10λεπτο και ειδικά ύστερα από τη διπλή χαμένη ευκαιρία του 13’, αρχικά με τον Μακέντα και εν συνεχεία με το σουτ του Χατζηγιοβάνη που βρήκε στον Πούγγουρα και πέρασε άουτ.

Το «τριφύλλι» είχε επιβάλλει το ρυθμό του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργούσε ρήγματα κυρίως από την πλευρά του Χατζηγιοβάνη και έφτανε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Αμπάντ, πλην όμως δεν είχε στο ενεργητικό του τη σωστή τελική πάσα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Παναθηναϊκό να πατάει συνολικά καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με την Ξάνθη (από μία οι τελικές στο στόχο, 75%-25% η κατοχή υπέρ των «πράσινων»).

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι πράσινοι μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα και με μία εξαιρετική έμπνευση του Ζαχίντ που μετουσίωσε σε γκολ με ιδανικό πλασέ ο Μακέντα (50’) άνοιξαν το σκορ (0-1).

Το γκολ αυτό έφερε αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό και στο 67’ ο Ανουάρ λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής στο ντεμπούτο του αλλά ο Αμπάντ έδιωξε φανταστικά σε κόρνερ. Επιπλέον, η Ξάνθη υποχρεώθηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα, με τον Παράσχο να κάνει μαζεμένα δύο αλλαγές και να τις ολοκληρώνει στο 72’ αλλάζοντας το σχηματισμό σε 4-4-2.

Παρά ταύτα οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του Διούδη, ενώ έμειναν και με δέκα παίκτες στο 89’.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share