Basket League: Μεγάλες μάχες σε Αλεξάνδρειο και Λάρισα!

Με πέντε παιχνίδια ξεκινάει σήμερα η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League που θα ολοκληρωθεί αύριο με τα ματς Παναθηναϊκού-Λαύριο και Ιωνικού-Προμηθέα. Μεσοβδόμαδα για το θεσμό του Basketball Champions League η ΑΕΚ είχε παρουσιαστεί αγνώριστη!
Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας να αποζητά εναγωνίως την νίκη απέναντι στον συμπολίτη Ηρακλή. Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει και στην Λάρισα με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 4 νίκες ενώ η Λάρισα έχει μια νίκη παραπάνω και ρεκόρ 5-9.
Κατά τα άλλα, ο Κολοσσός(5-9) αντιμετωπίζει στην Ρόδο την φορμαρισμένη ΑΕΚ που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ήφαιστος παίζει στην Λήμνο με τον Πανιώνιο και θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να διεκδικήσει θέση στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος. Το Περιστέρι θα διεκδικήσει την 10η νίκη του απέναντι στο Ρέθυμνο που έχει 6 νίκες με 8 ήττες.
Το πρόγραμμα (15η αγωνιστική)
Σάββατο 11/01
- 15.30 Κολοσσός –ΑΕΚ ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay1
- 15.30 Λάρισα-ΠΑΟΚ ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay3
- 15.30 Ήφαιστος Λ.-Πανιώνιος ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay2
- 15.45 Περιστέρι-Ρέθυμνο ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay4
- 17.45 Άρης-Ηρακλής ΕΡΤ SPORTS Live
Κυριακή 12/01
- 17.00 Παναθηναϊκός-Λαύριο COSMOTE SPORT 4 HD Live
- 19.30 Ιωνικός Ν.-Προμηθέας ΕΡΤ SPORTS Live
Euroleague: Διπλό ελπίδας για playoffs του Ολυμπιακού μέσα στην Βαλένθια!
Διπλό ελπίδας για playoffs πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στην Βαλένθια επικρατώντας με 93-91 της ομώνυμης ομάδας, για την 18η αγωνιστική της Euroleague. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας κενά διαστήματα στο παιχνίδι του και με κακή άμυνα ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο!
Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση των Πρίντεζη (18π., 7ρ., 3ασ.), Βεζένκοφ (17π., 7ρ.) και Παπανικολάου (16π.), βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 7-11.
Διψήφιος ήταν και ο Μπράντον Πολ με 12 πόντους (4/7 τρίποντα), καθώς και ο Σπανούλης με 10 π. (0/6 τρίποντα) και 8 ασίστ!
Η νίκη των «ερυθρόλευκων» αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς παρατάχθηκαν χωρίς τους Ουίλ Τσέρι και Ουίλι Ριντ που δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία, με τον δεύτερο να αποτελεί κι επίσημα παρελθόν.
Από εκεί και πέρα, αν και ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του, ο Μιλουτίνοφ έσφιξε τα δόντια, αγωνίστηκε 14:51 λεπτά και μάζεψε 5 ριμπάουντ.
Οι Ισπανοί, που συμβιβάστηκαν με την 10η ήττα τους, είχαν σε μεγάλη βραδιά τους Φερνάντο Σαν Εμετέριο (23π.) και Βάνια Μαρίνκοβιτς (20π.). Στους 2 πόντους κράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» τον ψηλό της Βαλένθια, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που μάζεψε 9 ριμπάουντ!
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-39, 63-70, 91-93
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χάουμε Πονσαρνάου): Κολόμ 9 (1), Μαρίνκοβιτς 20 (2), Εντούρ 6, Αμπάλντε 1, Λαμπεϊρί 2, Βαν Ρόσομ 11 (1), Μότουμ, Ντούμπλιεβιτς 2, Βίβες 6 (2), Σαν Εμετέριο 23 (2), Σάστρε 1, Ντόρνεκαμπ 10 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεστούτις Κεμζούρα): Ρότσεστι 7 (1), Μπάλντουιν 2, Πολ 12 (4), Κόνιαρης 8 (2), Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ 17 (3), Πρίντεζης 18 (1), Παπανικολάου 16 (1), Ρούμπιτ 3
Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
- Άλμπα Βερολίνου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-95
- Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 96-87
- Ρεάλ Μαδρίτης – Ζάλγκιρις Κάουνας 88-82
- Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 65-79
- Χίμκι – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 81-83
- Μπάγερν Μονάχου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-84
- Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας 80-83
- Βαλένθια – Ολυμπιακός 91-93
- Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86
Η βαθμολογία σε 18 αγώνες:
1. Ρεάλ Μαδρίτης 15-3
2. Αναντολού Εφές 15-3
3. Μπαρτσελόνα 13-5
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 12-6
5. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-6
6. Αρμάνι Μιλάνο 10-8
7. Παναθηναϊκός 10-8
8. Ερυθρός Αστέρας 9-9
9. Χίμκι 8-10
10. Βαλένθια 8-10
11. Βιλερμπάν 8-10
12. Φενέρμπαχτσε 7-11
13. Μπασκόνια 7-11
14. Ολυμπιακός 7-11
15. Μπάγερν Μονάχου 6-12
16. Ζάλγκιρις Κάουνας 5-13
17. Αλμπα Βερολίνου 5-13
18. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 5-13
Παναθηναϊκός: Ανακοινώνει… βόμβα! Αυτός είναι ο εκλεκτός για την περιφέρεια!
Μπορεί να προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην Euroleague όμως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Καναδού γκαρντ Άντι Ράουτινς, που έχει μεγάλη έφεση στο σουτ!
Όπως όλα δείχνουν, ο Άντι Ράουτινς είναι ο εκλεκτός του Ρικ Πιτίνο για την ενίσχυση του «τριφυλλίου» ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη σεζόν. Μετά από αναζήτηση στην αγορά, το επιτελείο των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης κατέληξε στον Καναδό γκαρντ – φόργουορντ, ο οποίος διακρίνεται για την μεγάλη έφεση στο μακρινό σουτ.
Ο 33χρονος άσος ξεκίνησε την σεζόν στην Μπαχτσεσεχίρ, ενώ έχει παίξει επίσης σε Μπάνβιτ, Γκαζιάντεπ, Βαρέζε και Σκαιλάινερς στην Ευρώπη. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στους Νιου Γιορκ Νικς την σεζόν 2010 – 2011, με τους οποίους αγωνίστηκε πέντε φορές. Ο Ράουτινς έχει αποφοιτήσει από το φημισμένο Syracuse, ενώ στην Γηραιά Ήπειρο έχει αποκτήσει όνομα λόγω της ευστοχίας που τον διακρίνει από το τρίποντο.
Είναι χαρατηριστικό πως την περσινή σεζόν είχε 40% από το μακρινό σουτ, ενώ στις 10 Ιανουαρίου του 2018 είχε… σκοτώσει την ΑΕΚ με εφτά τρίποντα και 23 πόντους.






0 ΣΧΟΛΙΑ