Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Euroleague: Παναθηναϊκός- Αρμάνι 96-87! «Nεκρά» διαστήματα για τους πράσινους!

Μεγάλη ήττα!

9 Ιανουαρίου 2020 23:49
Euroleague: Παναθηναϊκός- Αρμάνι 96-87! «Nεκρά» διαστήματα για τους πράσινους!

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο σε ελάχιστα σημεία της αναμέτρησης με την Αρμάνι, με αποτέλεσμα να χάσει με 96-87, ήττα που «ψαλιδίζει» ακόμα περισσότερο τις ελπίδες του να κερδίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα της Euroleague.

Αν και πάτησαν την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία, οι Πράσινοι έδειξαν για ακόμα μια φορά το μεγάλο τους πρόβλημα στα ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση έμοιαζαν να εξαρτώνται από τον Τζίμερ Φριντέτ, που έκανε μεγάλη εμφάνιση με 28 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 10-8 και έμεινε στην 7η θέση, με την Αρμάνι να τον προσπερνά, ανεβαίνοντας στην 6η.

Όταν ο Φριντέτ, κυρίως, έβρισκε επιθετικό ρυθμό και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλησίαζε, είτε στους πέντε, είτε στους επτά στο φινάλε, στην άλλη πλευρά του παρκέ θα έκανε κι ένα «παιδικό» λάθος που θα έδινε ξανά στην Αρμάνι Μιλάνο «αέρα» και αίσθημα υπεροχής στο ματς. Με τον Νικ Καλάθη να μην είναι στην καλύτερή του βραδιά, τον Ράις εκτός κλίματος αγώνα και τους υπόλοιπους περιφερειακούς πλην Φριντέτ να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα, ήταν φυσικό επακόλουθο το τελικό 96-87. Το ζητούμενο τώρα για τον Παναθηναϊκό, που ισοβαθμεί στο 10-8 με τους Ιταλούς αλλά έχει 0-2 απέναντί τους και θέλει πλέον να τους αποφύγει… όπως ο διάολος το λιβάνι σε πιθανές ισοβαθμίες στο τέλος, είναι τα τρία σερί ματς του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλείται απέναντι σε Μπάγερν και Ζαλγκίρις στη «διαβολοβδομάδα» και τη Βιλερμπάν στο κλείσιμο της τριάδας, να διαφυλάξει την έδρα του. Να φτάσει στο 13-8 και να παραμείνει μέσα στις θέσεις της οκτάδας και με βλέψεις… προς τα πάνω.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε με τον Τζίμερ Φριντέτ να έχει ρυθμό και να δίνει σκορ, ωστόσο, γρήγορα βρήκε τις απαντήσεις η Αρμάνι Μιλάνο. Με την περιφερειακή άμυνα των «πράσινων» να έχει προβλήματα, οι παίκτες του Μεσίνα μπήκαν εύκολα στο ματς και μετά το αρχικό 2-8, βρέθηκαν να προηγούνται 19-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με τους Σέρχιο και Μίτσοφ να έχουν βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα να αναχαιτίσει τις ιταλικές επιθέσεις. Παρότι οι «πράσινοι» δεν είχαν χάσει τη «μάχη» των ριμπάουντ και είχαν μόλις ένα λάθος στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν στο -10 (44-34).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε σαν να έχει μείνει στα… αποδυτήρια. Επέτρεψε στην Αρμάνι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, η διαφορά άνοιξε επικίνδυνα και έφτασε ακόμα και στο +17 με αποτέλεσμα να «κυνηγάει» διαρκώς. Με εξαίρεση κάποιες μικρές εξάρσεις που τον έφεραν σε μονοψήφια διαφορά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Στην τελευταία προσπάθεια επιστροφής με ένα τρίποντο και φάουλ του Φριντέτ, οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο (83-74), όμως, η Αρμάνι έκανε σερί 8-0 και έδειξε πως τελείωσε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 10-0, με επτά πόντους του Φριντέτ και ένα τρίποντο του Μπέντιλ έκανε μια τελευταία προσπάθεια επιστροφής. Με ένα λεπτό στο ρολόι, όμως, ο Ουάιλι έκανε αντιαθλητικό στον Σάικς, παρά τις 1/2 βολές και την καλή άμυνα, ο Φρντέτ έκανε λάθος στην επίθεση με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τελειώσει η αναμέτρηση, με το τελικό 96-87 για τους Ιταλούς.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι Πράσινοι υποδέχονται τη Μπάγερν την Τετάρτη 15/1 και εν συνεχεία τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή 17/1.

Euroleague: Διπλό 4αδας ψάχνει ο Παναθηναϊκός μέσα στο Μιλάνο! (photo)

Με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή ξεκινά ο δεύτερος γύρος της Euroleague για τον Παναθηναϊκό ψάχνοντας το διπλό 4αδας μέσα στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι!

Προερχόμενος από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (στην παράταση) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Καλίνινγκραντ, ο Παναθηναϊκός αναζητά το δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (21:45, Novasports 2HD) για τη 18η αγωνιστική, πρώτη του β΄ γύρου στην κανονική περίοδο της Euroleague. Στην Αθήνα έμεινε μόνο ο Ράιαν Μπράουν, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους «πράσινους» με την έλευση του Άντι Ράουτινς.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ νικών - ηττών 10-7, ενώ η αντίπαλός του έχει μία νίκη λιγότερη (9-8). Οι Ιταλοί παρουσιάζονται ισχυροί στο Μediolanum Forum, αφού έχουν 7 νίκες και 2 ήττες εντός έδρας.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Πέμπτη 9/1

  • 21:00 Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • 21:45 Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός
  • 22:00 Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε
  • 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις

Παρασκευή 10/1

  • 19:00 Χίμκι-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
  • 21:30 Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  • 21:45 Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας
  • 22:00 Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές
  • 22:00 Βαλένθια-Ολυμπιακός

Η βαθμολογία της Euroleague (σε 17 αγώνες)

Basketball Champions League: «Αγνώριστη» η ΑΕΚ! (Video)

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε αγνώριστη στο Βέλγιο και ηττήθηκε από την Αντβέρπ με 73-61 για το Basketball Champions League. Επίσης, νωρίτερα το Περιστέρι «υποκλίθηκε» στην Τενερίφη!

Τρεις μέρες μετά την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ έκανε μάλλον τη χειρότερη. Όντας αγνώριστη έχασε με 73-61 από την μετριότατη Αντβέρπ στο Βέλγιο και πλέον ισοβαθμεί με 7-3 στην κορυφή του δευτέρου ομίλου με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, αν και πλεονεκτεί στην ισοβαθμία.

Σε κακή μέρα όλα τα ατού της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Στους 5 πόντους με 2/8 σουτ και 4 λάθη ο Σαντ-Ρόος, στους 19 αλλά με 7/19 και 5 λάθη ο Σλότερ για μια «Ένωση» που είχε 12/24 βολές, 7/31 τρίποντα και μόλις 10 ασίστ για 15 λάθη. Ντεμπούτο για τον Τζεράι Γκραντ που σε 14:40 είχε 7 ριμπάουντ αλλά ήταν άποντος (0/2 βολές, 0/1 δίποντο).

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 39-35, 55-50, 73-61

Αντβέρπ (Κ. Μπεγκίν): Φαγέ 7, Κεστελούτ 9, Κλάσεν, Ρούπνικ 14, Βάνγουιν 9, Μπλέινγενμπεργκ, Μπραντς 2, Ντόνκορ 12, Ντουντζίνσκι 11, Ρότζιερ 2.

ΑΕΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 7, Λάνγκφορντ 19, Ματσιούλις 6, Ρέι 13, Σλότερ 6, Χρυσικόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Γκίκας 3, Γκραντ, Μαυροειδής, Σαντ Ρος 5

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share