Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Το έκανε όπως πέρσι! Τεράστιος Παναθηναϊκός πάτησε την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία!

Ανεπανάληπτος!

3 Ιανουαρίου 2020 21:19
Euroleague: Το έκανε όπως πέρσι! Τεράστιος Παναθηναϊκός πάτησε την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία!

Euroleague: Ο μεγάλος Παναθηναϊκός ανατίναξε ξανά την έδρα της ΤΣΣΚΑ! Έβαλε στο καναβάτσο την ομάδα των 41 εκατ. ευρώ με όργια από τους Έλληνες Μήτογλου, Καλάθη και πήρε διπλό που τον αλλάζει επίπεδο (106-102)!

Μεγάλο διπλό σε ένα... μεγάλο, «πράσινο» βράδυ στο Καλίνινγκραντ! Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανέβηκε στο 10-7 και πλησίασε στην μία νίκη την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (11-6), ύστερα από ένα ματς - θρίλερ, που κρίθηκε στην παράταση.

Ο φοβερός και τρομερός Ντίνος Μήτογλου έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του (25 πόντοι και 16 ριμπάουντ), ενώ ο μαγικός Νικ Καλάθης (22π., 6ρ., 17ασ. και μόλις 1λ.) έστειλε το ματς στον επιπλέον χρόνο, ισοφαρίζοντας με τρίποντο στα 7'' πριν από το φινάλε. Ο Ιτούδης είχε δώσει εντολή να μην γίνει φάουλ και ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τον τιμώρησε. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε σπουδαία δουλειά (14π., 6ρ.) και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον... άσο από το μανίκι του Πιτίνο να ακούει στο όνομα Ουέσλι Τζόνσον. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ στο 35', έπαιξε σπουδαίες άμυνες στον Μάικ Τζέιμς, έβαλε δύο τρίποντα και ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός ήταν διαβασμένος και καλοστημένος, τα «τρικ» του Πιτίνο με τα σχήματα με τον έναν γκαρντ του βγήκαν, το κομμάτι των ριμπάουντ βελτιώθηκε και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη έδωσαν ένα διπλό - χρυσάφι.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Μάικ Τζέιμς (30π.), ο οποίος, όμως, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας τα... θαλάσσωσε. Σε μεγάλο βράδυ ήταν και ο Ντάνιελ Χάκετ (24π.), με τους παίκτες του Ιτούδη να χάνουν βολές στην παράταση και να μην παίζουν καλή άμυνα.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του «τριφυλλιού» απέναντι στην «ομάδα του στρατού» και το δεύτερο σερί διπλό στη Ρωσία.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Euroleague: Ο Ολυμπιακός ανέστησε την Φενέρ!

Euroleague: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία ο Βασίλης Σπανούλης!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share