Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Super League: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός σταμάτησε τον Ολυμπιακό!

Αισθάνεται και αδικημένος από το Χ ο Παναθηναϊκός!

23 Σεπτεμβρίου 2019 06:35
Super League: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός σταμάτησε τον Ολυμπιακό!

Καλύτερος από άλλα ματς ο Παναθηναϊκός, βρέθηκε στο… καναβάτσο από τον κουρασμένο Ολυμπιακό με το ωραίο γκολ του Γκερέρο στο 36’, αλλά ο Μολό δεν μιμήθηκε τον Μακέντα και με πέναλτι ισοφάρισε στο 90’!

Μετά από ένα μάλλον μέτριο αλλά γεματο... σασπένς ντέρμπι, στο Ολυμπιακό στάδιο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League 1, με τα τέρματα που σημείωσαν στο 36ο λεπτό ο Γκερέρο και στο 90’ με πέναλτι ο Μολό.

Το «τριφύλλι» είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, το πάλεψε παθιασμένα αλλά δεν μπόρουσε να βρει τις λύσεις ενώ ο Μακέντα σπατάλησε την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα, στο 60’, με τον Σα να αποκρούει, σε μια επεισοδιακή φάση!

Τα κατάφερε τελικά, εστω και στο τελος, ξανά από το σημείο του πέναλτι με τον Μολό, που μπήκε ως αλλαγή και ευστόχησε λυτρώνοντας την ομάδα του, με δυνατή εκτέλεση και τον Σα να πέφτει και πάλι σωστά αλλά να μην αποκρούει…

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 84-74: Με πρωταγωνιστή Φριντέτ νίκησε τη Φενέρ!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν έτσι την ευκαιρία να κάνουν το 4Χ4, παρότι μέρος της ποιότητας που φάνηκε να διαθέτουν σε συνδυασμό με την σωστή τακτική προσέγγιση του ντέρμπι στο πρωτο μισο, θα μπορούσαν να τους αναδείξουν νικητές. Καθώς η κούραση, σωματική και ψυχολογική από το ματς με την Τότεναμ, στοίχισε ειδικά στα τελευταία λεπτά.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται το ντεμπούτο των Σένκεφελντ και Μπεκ, με τον πρώτο να ξεκινάει βασικός και τον δεύτερο να μπαίνει αλλαγή, αλλά και το πρώτο γκολ του Μολό με τα πράσινα.

Όπως και το ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά από την άσπρη βούλα και όχι σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού, ενώ φυσικά απέτυχε να καταγράψει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις, ούτε ιδιαίτερα καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο… ψυχωμένα, βέβαια, ενώ θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αν ο Μαλέντα δεν έκανε… τσαφ, μετά το λάθος γύρισμα του Μεριά στον Σα, μόλις στο 2’…

Γενικά, οι «πράσινοι» έδειξαν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους, έχοντας τουλάχιστον για ένα 20λεπτο την κατοχή της μπάλας και την διάθεση να απειλήσουν. Ωστόσο, με εξαίρεση την κεφαλιά του Κουρμπέλη, λίγο μετά το ημίωρο, από την εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, δεν κατέγραψαν άλλη «επικίνδυνη» φάση.

Άλλωστε, από τα μισά του πρώτου 45λεπτου και μετά, ο Ολυμπιακός φρόντισε να διατηρήσει μεν την συνοχή του στα μετόπισθεν, λόγω της οποίας ο αντίπαλός του… ασφυκτιούσε, αλλά παράλληλα ανέβασε κάπως και την πίεση του. Αλλάζοντας την τακτική που είχε να αφήνει χώρους και να ψάξει κάποια «κόντρα» για να σκοράρει.

Όχι ότι οι Πειραιώτες έκαναν κι αυτοί πολλές φάσεις. Δύο κεφαλιές από τους Σεμέδο και Γκερέρο, στο 8ο και στο 24ο λεπτό αντίστοιχα, απλά… ζέσταναν τον Διούδη. Όμως, στη φάση που… έπρεπε, από την μια η ποιότητα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς και από την άλλη η στατική αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού, είχαν σαν αποτέλεσμα το 0-1, στο 36’.

Με τον Μπουχαλάκη να βγάζει μπαλιά… ακριβείας για τον Τσιμίκα, ο οποίος «γέμισε» από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γκερέρο, που την στόπαρε και με ωραίο ευθύβολο σουτ με το αριστερό την είδε να περνάει κάτω από τα πόδια του Ινσούα, για να καταλήξει στην εστία του Διούδη!

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να «παρέμβει» στο παιχνίδι άμεσα, αντικαθιστώντας τον Κολοβό με τον Περέα, εμώ ήταν ξανά οι γηπεδούχοι εκείνοι που μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή.

Και πάλι, βέβαια, αυτή δεν μετουσιώθηκε σε κάποια κλασική ευκαιρία, με τον Τσιμίκα να επεμβαίνει αποτελεσματικά προτού γίνει πραγματικά επικίνδυνος ο Ζαχίντ, προλαβαίνοντας το τετ α τετ με τον Σα, στο 52’.

Το ματς ήταν αρκετά νευρικό, για να έρθει η ανατροπή του Περέα -που ζήτησε νωρίτερα πέναλτι για μαρκάρισμα από τον Τσιμίκα, αλλά ορθώς δεν το πήρε- από τον Σεμέδο στο 58ο λεπτό και μαζί η ευκαιρία του Παναθηναϊκού να ισοφαρίσει...


Ο Μακέντα την σπατάλησε, με τον Σα να αποκρούει την εκτέλεσή του με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σάσα Στέγκεμαν διέταξε επανάληψη, τελικά με τη χρήση VAR ανακάλεσε και κάπως έτσι παρέμεινε το 0-1!

Αφού στη συνέχεια ακολούθησαν μαζεμένες αλλαγές, με το «τριφύλλι» πάντως να παίζει… φουλ επίθεση από το 71’ και μετά και με Μακέντα και με Μολό και με Περέα και με Μπεκ, που έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή, αλλά να μην μπορεί να κάνει φάση.

Σε αυτό συνετέλεσε και η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 από πλευράς Ολυμπιακού σχεδόν ταυτόχρονα, με την είσοδο του Καμαρά και τον Μπουχαλάκη να πηγαίνει μπροστά από τα στόπερ.

Ενώ με τον ρυθμό να «παγώνει» σταδιακά όλο και περισσότερο, η επόμενη καταγεγραμμένη αξιόλογη φάση ήταν αρκετή ώρα μετά, ήτοι στο 85’, με τον Μακέντα να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και κάνει την προβολή, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ!

Ωστόσο, με την πίεση των παικτών του ΠΑΟ να μεγαλώνει και την ψυχραιμία εκείνων του ΟΦΠ να χάνεται, ενδεχομένως και λόγω κούρασης, τρία λεπτά μετά ο Μακέντα κέρδισε ξανά πέναλτι. Αυτή την φορά ξεγελώντας με ωραίο τακουνάκι τον Μεριά…

Ο Μολό ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε πολύ δυνατά στην αριστερή γωνιά του Σα και τον νίκησε παρότι εκείνος έπεσε ξανά σωστά, για να «γράψει» το τελικό 1-1, στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-4-1-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία).

Διαιτητής VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share