Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Απίστευτo: Tιμωρία στους οδηγούς που πίνουν με εργασία σε νεκροτομείο!

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα!

8 Μαΐου 2019 19:04
Απίστευτo: Tιμωρία στους οδηγούς που πίνουν με εργασία σε νεκροτομείο!

Στη Μόλδαβία θέλοντας να εξαλείψουν το μεγάλο πρόβλημα με τον αλκοολισμό και την οδήγηση θέσπισαν μια πραγματικά μακάβρια τιμωρία για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα, όσοι οδηγοί πιαστούν να οδηγούν μεθυσμένοι πάνω από κάποιο όριο (έχουν περιεκτικότητα σε αλκοόλ πάνω από 0,3 mg/l), τότε αφαιρείται αμέσως η άδεια οδήγησής τους εφ όρου ζωής.

Για να την πάρουν πίσω όμως – και αυτό σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις – πρέπει να πληρώσουν ένα πολύ βαρύ πρόστιμο ύψους 200 ευρώ (ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Μολδαβία είναι 300 δολάρια), μέσω του οποίου μπαίνουν σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Publica, οι παραβάτες βοηθούν στην περίθαλψη τραυματιών από τροχαία ατυχήματα στα τοπικά νοσοκομεία, αλλά και επιπλέον, οδηγούνται στα κοντινά… νεκροτομεία για να βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες.

Η πιο πρόσφατη για παράδειγμα εργασία την οποία υποχρεώθηκαν να κάνουν 6 οδηγοί που πιάστηκαν μεθυσμένοι σε ένα νεκροτομείο της πρωτεύουσας Κισινάου, ήταν να πλένουν τα πτώματα των νεκρών πριν την νεκροψία και παράλληλα, να τα τοποθετούν στα ειδικά ψυγεία! Επίσης, στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε νεκροψία καθαρίζοντας τα πτώματα από τα υγρά τους.

Κρήτη: Συγκινητικό βίντεο για το αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση!

Συγκλονιστικό βίντεο από την Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο σοβαρά θέματα τα τροχαία που μάλιστα είναι η πρώτη αιτία θανάτων στην χώρα μας.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ιστορία ενός νέου ανθρώπου. Η διασκέδαση με τους φίλους του, κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά, σε τραγωδία.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό ενός 8χρονου κοριτσιού ενώ ο ίδιος καθηλωμένος σε μία αναπηρική καρέκλα να ζει με τις ενοχές του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share