Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ στη Βραζιλία: Τεράστιο ανακόντα διασχίζει αυτοκινητόδρομο!

Δεν προσπάθησαν όμως να το παρακάμψουν!

25 Απριλίου 2019 13:19
Σοκ στη Βραζιλία: Τεράστιο ανακόντα διασχίζει αυτοκινητόδρομο!

Σοκ για τους οδηγους στην Βραζιλία όταν είδαν έκπληκτοι ένα μεγάλο ανακόντα να προσπαθεί να περάσει στην απέναντι πλευρά.

Δεν προσπάθησαν όμως να το παρακάμψουν,ορισμένοι μάλιστα κατέβηκαν από τα οχήματά τους για να βοηθήσουν το ανακόντα να περάσει με ασφάλεια τον πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο Πόρτο Βέλο.

Καθώς το πελώριο φίδι διέσχιζε τη μία μετά την άλλη τις λωρίδες οι οδηγοί προσπαθούσαν να κόψουν την κυκλοφορία για να του δώσουν χρόνο.

Το ανακόντα σκαρφάλωσε το προστατευτικό διάζωμα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και γρήγορα χάθηκε στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου.

Βιολόγος που μίλησε στο δίκτυο G1 Globo είπε ότι το ανακόντα ήταν 10 ετών και πιθανώς αναζητούσε τροφή ή κάποιο καταφύγιο, όταν διέσχισε τον αυτοκινητόδρομο.

Αν και τα ανακόντα, όπως το συγκεκριμένο στο βίντεο, δεν είναι δηλητηριώδη, ο βιολόγος επεσήμανε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν τα πλησιάζουν για να φωτογραφίσουν, καθώς μπορεί να τους επιτεθούν αν νιώσουν απειλούμενα.

Λιβερία: Φίδια..έκαναν κατάληψη στο γραφείο του προέδρου Γουεά!

Στη Λιβερία ο πρόεδρος θα πρέπει να περιμένει να μπει στο γραφείο του για λίγο καιρό αφού κατάληψη έκαναν δύο φίδια.. Θα χρειαστεί να γίνει ειδική απολύμανση για να καταφέρει να μπει μέσα στο γραφείο του

"Όλες οι δραστηριότητες του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμη και η έκδοση διαβατηρίων και θεωρήσεων εισόδου, διακόπτονται λόγω της απολύμανσης" και θα ξαναρχίσουν στις 24 του μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ένας εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό των δύο ερπετών. Η εκκένωση του κτιρίου κρίθηκε απαραίτητη γιατί στην απολύμανση χρησιμοποιούνται τοξικά υλικά.

Ο Γουεά, ο μοναδικός Αφρικανός ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει Χρυσή Μπάλα, διαδέχτηκε τον Ιανουάριο του 2018 την Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ στην προεδρία της Λιβερίας. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1989-2003) και την πρόσφατη επιδημία του Έμπολα (2014-16) η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εξαρτάται από τη διεθνή βοήθεια.

Το γραφείο του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Μονρόβια. Την Τετάρτη εμφανίστηκαν δύο φίδια στο ισόγειο, κοντά στο ασανσέρ που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share