Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Στο φως η μοναδική αλήθεια: Αυτή είναι η πραγματική αξία του κέρματος των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Εσείς το ξέρατε;

11 Νοεμβρίου 2023 17:41
Στο φως η μοναδική αλήθεια: Αυτή είναι η πραγματική αξία του κέρματος των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο με τα κέρματα των 100 δραχμών με την προτομή του Μεγαλέξανδρου, τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990.

Πληροφορίες, που κατέκλυσαν το ελληνικό διαδίκτυο, ανέβασαν την αξία αυτών των κερμάτων ακόμη και στις 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί να ψάξουν στα συρτάρια τους για να βρουν κάποιον… ξεχασμένο θησαυρό.

Πολύ γρήγορα το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγγελίες με νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μεγαλέξανδρο, με πολλούς, όχι μόνο να πείθονται για την αξία του νομίσματος, αλλά και να πληρώνουν περισσότερο απ’ ότι για μία χρυσή λίρα (αυτή τη στιγμή τιμάται περίπου 300 ευρώ) για να αποκτήσουν ένα ή περισσότερα εξ αυτών!

Ωστόσο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, διότι αυτές οι πληροφορίες είναι πλήρως αναληθείς! Το star.gr έκανε έρευνα επί του θέματος και έμαθε ότι η πραγματική αξία αυτών των νομισμάτων είναι στα… 2 με 3 ευρώ το κιλό και όχι φυσικά στα 500 ή 1.000 ευρώ το ένα!

Όπως εξηγεί στο star.gr ο Δημήτρης Ποδαράς, ειδικός επί των συλλεκτικών νομισμάτων από το greekcoins.gr, που δραστηριοποιείται στο ελληνικό νόμισμα για πάνω από 15 χρόνια, είναι άγνωστο το από πού ξεκίνησε η φήμη για το νόμισμα των 100 δραχμών, αλλά «έχει διαδοθεί με μεγάλη ταχύτητα».

κερματα-δραχμων-με-τον-μεγα-αλεξανδρο
Κέρμα Δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο

«Αντικειμενικά, τα κατοστάρικα αυτά σε “κυκλοφορημένες” καταστάσεις που έχει κρατήσει ο κόσμος δεν έχουν κάποια αξία. Για να λέμε την αλήθεια, κάνουν 2 με 3 ευρώ το κιλό!», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε ακυκλοφόρητες καταστάσεις ή σε μασούρια της Τραπέζης Ελλάδος έχουν κάποια συλλεκτική αξία. Του 2000 κάνουν περίπου 2 ευρώ το κομμάτι, του 1990, 1992 & 1994 περίπου 4 με 5 ευρώ το κομμάτι, ενώ του 1998 -που θεωρούνται τα “δύσκολα”- κάνουν περίπου 15 ευρώ το κομμάτι».
Υπάρχουν και κέρματα του Μεγαλέξανδρου που κάνουν 3.000 ευρώ!

Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και νομίσματα των 100 δραχμών, με τον Μέγα Αλέξανδρο που κοστίζουν 3.000 ευρώ το ένα. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς ούτε καν τα έχει δει, πολύ περισσότερο να διαθέτει ένα εξ αυτών.

«Με χρονολογία κοπής 1990 είναι γνωστά περίπου 15 κομμάτια που έχουν κοπεί σε PROOF κατάσταση και κάνουν περίπου 3.000 ευρώ το καθένα. Αυτά όμως βρίσκονται σε χέρια συλλεκτών και όχι στα βαζάκια του κόσμου!» υπογραμμίζει ο κ. Ποδαράς, ο οποίος έστειλε και φωτογραφίες από ένα από εξ αυτών των 15 νομισμάτων με την πραγματικά μεγάλη αξία.

TO AΡΘΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share