Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα της Καβάλας: Έκοψαν τις φλέβες τους, δέθηκαν με μια ζώνη και πήδηξαν στο κενό - Σαν σήμερα η αυτοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα 42 χρόνια πριν

Η τραγική κατάληξη σε έναν έρωτα δύο νέων παιδιών

25 Αυγούστου 2023 13:32
Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα της Καβάλας: Έκοψαν τις φλέβες τους, δέθηκαν με μια ζώνη και πήδηξαν στο κενό - Σαν σήμερα η αυτοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα 42 χρόνια πριν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν σήμερα 42 χρόνια πριν και συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου 1981, μια είδηση συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και φέρνει στο προσκήνιο τον εξαναγκασμό εκατοντάδων νέων από προξενιά και συνοικέσια που επέβαλαν οι γονείς τους.

Η πόλη της Καβάλας είχε χρώμα πένθιμο, για τον έρωτα δύο νέων παιδιών που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους, αλλά προτίμησαν να να κόψουν το νήμα της παρά να χωρίσουν επειδή το ζητούσαν οι γονείς τους. Επίσης, πριν λίγους μήνες μία ακόμη αυτοκτονία συγκόνισε το νησί της Κρήτης και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Η αυτοκτονία που συγκλόνισε την Καβάλα - Δύο νέα παιδιά δέθηκαν μαζί και πήδηξαν στο κενό

Ο Γιάννης Γ. ήταν 21 ετών και εργαζόταν στην Καβάλα ως γυψαδόρος. Η 19χρονη Ελπίδα Μ. δούλευε ως βοηθός σε κομμωτήριο. Ο έρωτας τους ήταν κευρανοβόλος. Η Ελπίδα ήταν αρραβωνιασμένη αλλά αμέσως ζήτησε από τον αρραβωνιαστικό της να χωρίσουν.

Τότε ήταν που ξεκίνησε η οικογένεια της να την πιέζει να γυρίσει στον πρώην σύντροφό της και να διακόψει τη σχέση της με τον Γιάννη. Οι καθημερινοί καυγάδες και τα δεκάδες εμπόδια που τους έβαζαν, έμελλε να ωθήσουν τα νέα παιδιά στην αυτοκτονία.

Σαν σήμερα η αυτοκτονία δύο νεραών παιδιών στην Καβάλα που συγκλόνισε την Ελλάδα 42 χρόνια πριν

Στις 25 Αυγούστου οι εργάτες σε μια οικοδομή, βρήκαν δύο πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν έφτασαν ξεδιπλώθηκε η τραγική ιστορία.

Είχαν δεθεί με τις ζώνες τους, έκοψαν τις φλέβες τους και βούτηξαν από ύψος 30 μέτρων. Αφού δεν μπορούσαν να είναι μαζί στη ζωή, θα ήταν στον θάνατο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share