Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ζω με σύνταξη 370 ευρώ!» - Η συνέντευξή του το 2018 που είχε προκαλέσει αίσθηση (Video)

«Μού έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους! Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος»

31 Μαΐου 2023 17:47
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ζω με σύνταξη 370 ευρώ!» - Η συνέντευξή του το 2018 που είχε προκαλέσει αίσθηση (Video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση. Παράλληλα, με τρεμάμενη φωνή μιλά η επί 18 χρόνια πιο στενή του συνεργάτιδα για τον θάνατό του.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2018, όταν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» o Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πει ότι ζούσε με 370 ευρώ, καθώς επίσης και ότι είχε γίνει κατάσχεση στη σύνταξή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ζω με σύνταξη 370 ευρώ!»

«Να βγω να πάω πού; Και πώς να βγω; Με τι χρήματα; Από τη μία, κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Εδώ και πέντε χρόνια μού έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δε μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές».

Θεόδωρος Πάγκαλος: Είχε "δει" πριν 2 χρόνια το θάνατό του! «Σε λίγο θα σε συναντήσω ξανά...» - Το μακάβρια προφητικό tweet όταν πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης (photo)

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μια προσωπικότητα που σημάδεψε πολλές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες διετέλεσε υπουργός, αλλά και σημαντικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα, όπως η κρίση στα Ίμια αλλά και η οικονομική κρίση με την αλήστου μνήμης ατάκα «μαζί τα φάγαμε».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν είχε φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε γράψει στο twitter για τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Το μήνυμά του αποδείχθηκε, έπειτα από δύο χρόνια, μακάβρια προφητικό.

«Καλό ταξίδι φίλε μου. Σε λίγο θα σε συναντήσω ξανά...» είχε γράψει ο πρώην βουλευτής, υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Twitter, και σήμερα (31/5) ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share