Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη! Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του...» - Με τρεμάμενη φωνή μιλά η επί 18 χρόνια πιο στενή του συνεργάτιδα για τον θάνατό του (Video)

«Είχα αυτήν την τύχη να είμαι από πολύ νεαρή ηλικία μαζί του. Έζησα και έμαθα πολλά κοντά του»

31 Μαΐου 2023 17:34
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη! Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του...» - Με τρεμάμενη φωνή μιλά η επί 18 χρόνια πιο στενή του συνεργάτιδα για τον θάνατό του (Video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως ανακοίνωσε η ίδια του η οικογένεια. Το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό μέσα από το twitter.

Η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου, Σταυρούλα Δήμου μίλησε στον δημοσιογράφο, Βαγγέλη Γιακουμή και στον Alpha για τον πολιτικό.

«Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη! Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του...» - Με τρεμάμενη φωνή μιλά η επί 18 χρόνια πιο στενή του συνεργάτιδα για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου

Πιο συγκεκριμένα, με τρεμάμενη φωνή, η κα Δήμου που δούλευε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο για 18 χρόνια, δήλωσε:

«Είχα αυτήν την τύχη να είμαι από πολύ νεαρή ηλικία μαζί του. Έζησα και έμαθα πολλά κοντά του και του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του νομίζω ότι σε πολύ λίγους εναπομείναντες πολιτικούς υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Έζησα και τον άνθρωπο και τον πολιτικό. Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά παρ’ όλη τη σκληρότητα που έδειχνε, είχε πολύ μεγάλες ευαισθησίες. Είχε μάθει στη ζωή του και από την οικογένειά του να μην δείχνει την αδυναμία του. Έζησε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον σεβόταν και τον αγαπούσε. Ήταν ο μέντοράς του. Ήταν πολύ γενναιόδωρος και προσπαθούσε να είναι δίκαιος. Έζησα μαζί του πράγματα που άλλος άνθρωπος ούτε σε δύο ζωές δε μπορούσε να τα ζήσει».

Θεόδωρος Πάγκαλος: Είχε "δει" πριν 2 χρόνια το θάνατό του! «Σε λίγο θα σε συναντήσω ξανά...» - Το μακάβρια προφητικό tweet όταν πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης (photo)

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μια προσωπικότητα που σημάδεψε πολλές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες διετέλεσε υπουργός, αλλά και σημαντικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα, όπως η κρίση στα Ίμια αλλά και η οικονομική κρίση με την αλήστου μνήμης ατάκα «μαζί τα φάγαμε».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν είχε φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε γράψει στο twitter για τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Το μήνυμά του αποδείχθηκε, έπειτα από δύο χρόνια, μακάβρια προφητικό.

«Καλό ταξίδι φίλε μου. Σε λίγο θα σε συναντήσω ξανά...» είχε γράψει ο πρώην βουλευτής, υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Twitter, και σήμερα (31/5) ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share