Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Θυμάστε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 85χρονος ηθοποιός (photos)

Από τους πιο ταλαντούχους

30 Ιανουαρίου 2023 07:52
Θυμάστε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 85χρονος ηθοποιός (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος δεν κάνει συχνές κοσμικές εμφανίσεις, καθώς έχει επιλέξει από την αρχή της καριέρας του να απασχολεί τη δημοσιότητα μόνο με τη δουλειά του. Όμως πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 85χρονος ηθοποιός;

Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Με την ευκαιρία, έτσι είναι σήμερα το παιδί-θαύμα, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα. Σήμερα, πρωταγωνιστεί στο θέατρο μαζί με την κόρη του Ιωάννα και κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις.

Όπως μπορούμε να δούμε ο 85χρονος, πλέον, Γιώργος Μιχαλακόπουλος έχει αλλάξει αρκετά, ενώ έχει αφήσει και μούσια.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος σήμερα

Μεγαλωμένος σε ένα σπίτι με πέντε γυναίκες, αφού ο πατέρας του που ήταν μαρκόνης έλειπε συχνά σε ταξίδια, έμαθε να καταλαβαίνει τον τρόπο που σκέφτονται. Παρ’ ότι μοναχογιός και καλομαθημένος, δεν κατάφερνε να γλυτώνει το ξύλο με τις αταξίες που έκανε.

Με την σύντροφό του Αθηνά, γνωρίστηκαν πριν από εξήντα χρόνια στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης κι όπως λέει ποτέ δεν αναφέρθηκαν στην απόφασή της να αφήσει το θέατρο, πριν αρκετά χρόνια, για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Δείτε πώς είναι ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σήμερα

«Δεν ήμουν καλός μαθητής. Μέτριος ήμουν. Ούτε ιδιαίτερα διάβαζα. Θέατρο πήγαινα, λίγο. Αλλά δεν ήμουν διαβαστερός. Περισσότερο ήμουν ζωηρός, με παρέες στη γειτονιά, μπόλικος πετροπόλεμος. Ήταν εκείνα τα χρόνια, μετά την Κατοχή, κι ήμασταν παιδιά ζωηρά.

Γεννήθηκε όμως στο Γυμνάσιο ένα σπέρμα περίεργο. Και πήγα και έδωσα στον Κουν, όπως και οι περισσότεροι από εμάς και σαν συνεννοημένοι βρεθήκαμε όλοι στο Θέατρο Τέχνης» είχε αναφέρει ο Γιώργος Μιαλακόπουλος στο site Bovary.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η γνωριμία με τη γυναίκα του

«Γνώρισα την Αθηνά (σ.σ. Αθηνά Μιχαλακοπούλου) στη Σχολή του Κουν. Ήμουν στο τρίτο έτος, έβγαινα, κι εκείνη ήταν στο πρώτο, έμπαινε. Από τότε είμαστε μαζί, εξήντα χρόνια, ίσως και παραπάνω. Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Συνέχεια τον ανακάλυπτα και τον ανακαλύπτω. Δεν έχει σταματήσει αυτός ο διάλογος.

Όχι, δεν είναι καθόλου κουραστικό να είσαι με τον ίδιο άνθρωπο, μια χαρά είναι. Παντρευτήκαμε όταν έπαιζε η Αθηνά, στον Πειραιά με τον Αλεξανδράκη, στο «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Σεβαστίκογλου και έκανε τη Σόνια. Μας πάντρεψε η Βουγιουκλάκη και ο Παπαμιχαήλ.

Είχα πέσει τότε πάνω σε θιάσους που φώναζαν ποιος θα μας παντρέψει. Ήταν να μας παντρέψει η Δέσπω (σ.σ. Διαμαντίδου) αλλά τελικά κουμπάροι έγιναν η Αλίκη και ο Δημήτρης. Δεν κάναμε μετά παρέα -είχαμε παίξει λίγο μαζί με την Αλίκη, στο Καμπαρέ»

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share