Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θυμάστε το "παιδί θαύμα" Βαγγέλη Ιωαννίδη; Δείτε πως είναι σήμερα στα 74 του ο "Μπάμπης" από το "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι"

Αγνώριστος!

23 Ιανουαρίου 2023 12:32
Θυμάστε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο από μικρό παιδί. Τον θυμόμαστε από τον ρόλο του Μπαμπη, του μικρότερου και πιο ατίθασου γιου του Κωνσταντάρα στην ταινία ο “Στρίγγλος που έγινε αρνάκι”. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα ο ηθοποιός Παύλος Λιάρος.

Ήταν ο ξανθός νεαρός που έμπαινε στο σπίτι με τη μηχανή και έκανε έξαλλο τον πατέρα του Λεωνίδα Πετροχείλο και όταν του ζητούσαν χάρη έλεγε “Πάλι εγώ;”. Στην ταινία ο Κωνσταντάρας έλεγε στην Κοντού ότι ήταν ο τρίτος και φαρμακερός, ο μοτοσικλετιστής. Ενσάρκωσε επίσης τον γιο του Παπαγιαννόπουλου στην ταινία του 1967 “Γαμπρός από το Λονδίνο”.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1948 και είχε καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Μεγάλωσε φτωχικά, χωρίς πατέρα μαζί με την αδερφή του. Τον ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος στο Κολωνάκι όταν είχε πάει στη δεξαμενή με τους φίλους του. Τότε, ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Όπως είχε πει, πιτσιρικάς ήταν ωραίος τύπος. Είχε φακίδες, μακρύ ξανθό μαλλί και είχε χαρακτηριστική φιγούρα του κινηματογράφου.

Στα πέντε του χρόνια συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία “Ο τυφλός Άγγελος”. Ο Κωνσταντάρας ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος, ήρεμος και του είχε μεγάλη συμπάθεια, είχε πει σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Επίσης στα 9 του χρόνια είχε συνεργαστεί και με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο θέατρο. Μάλιστα, ο Αλεξανδράκης του είχε κάνει δώρο ένα ποδήλατο, καθώς μέχρι τότε πήγαινε στο θέατρο Άλφα με τα πόδια μόνος του.

Σε ηλικία 11 ετών έπαιξε στην ταινία “Αγνές Ψυχές” όπου υποδύθηκε τον Λάμπρο. Ακολούθησαν οι ταινίες “Της μιας δραχμής τα γιασεμιά”. “Το ποτάμι”, “Το αγρίμι” και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην ταινία “Μικρές Αφροδίτες” το 1963.

Μέχρι την ηλικία των 15 ετών είχε ήδη προλάβει να παίξει σε 10 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν το ξανθό αγόρι με τα γαλανά μάτια και το γλυκό προσωπάκι. Έπαιξε συνολικά σε 25 ταινίες, όμως αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του στον κινηματογράφο μετά τις ταινίες “Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι” και ο “Γαμπρός από το Λονδίνο”. Όταν μου έλεγαν “θα γίνεις ηθοποιός;, εγώ δούλευα στην οικοδομή και το ευχαριστιόμουν”, είχε αποκαλύψει. Όπως είπε δεν είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός και δεν του άρεσε ο χώρος.

Επίσης, προερχόταν από φτωχή οικογένεια και έπρεπε να βρει μια δουλειά με χρήματα, όπως είχε πει αρκετά χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Όμορφος Κόσμος το πρωί”. Από τότε δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο κινηματογραφικό πανί, ωστόσο, έγραψε τη δική του ιστορία ως παιδί- θαύμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Θυμάστε τον Κώστα Κακαβά; Δείτε πως είναι στα 87 του ο "γόης" του ελληνικού σινεμά που έκαιγε καρδιές

"Κορίτσια ο Μπάρκουλης" και "Κορίτσια ο Κακαβάς" ήταν οι δύο φράσεις που θα άκουγες πιο συχνά από τις νεαρές κοπέλες της δεκαετίας του 50' και του 60'. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η Μαρίνα Βλαχάκη.

Πως ήταν οι "Πασχαλικές" και οι "Δακικές" στο τραγούδι, στον κινηματογράφο οι γυναίκες ήταν χωρισμένες στα στρατόπεδα των "Μπαρκουλικών" και "Κακαβικών".

Ο Κώστας Κακαβάς άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο και καθιερώθηκε ως ένας εκ των γοητευτικότερων πρωταγωνιστών όλων των εποχών. Πολλοί θα έλεγαν ότι ξεπέρασε και τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε δημοφιλία, αλλά αυτό ας το κρίνουν άλλοι.

Η μεγάλη διαφορά, πάντως, του Κώστα Κακαβά σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του, τόσο εκείνα τα χρόνια όσο και αργότερα, είναι ότι θα χρειαστεί να προσπαθήσει κανείς πάρα πολύ για να του βρει ψεγάδι! Τόσο στο επαγγελματικό κομμάτι όσο και στην προσωπική ζωή του συγκέντρωνε ένα «πακέτο» που όμοιό του πολύ δύσκολα το βρίσκεις ξανά.

Προερχόταν από μία από τις λεγόμενες «καλές» οικογένειες των Αθηνών, παίρνοντας ανάλογη ανατροφή από παιδί, ενώ για καλή του τύχη ο χωρισμός των γονιών του όταν εκείνος ήταν ακόμη μαθητής, δεν άφησε (εμφανή τουλάχιστον) άσχημα σημάδια πάνω του. Ο πατέρας του, γιατρός στο επάγγελμα, παντρεύτηκε ξανά και τελικά οι τρεις κόρες της μητριάς του ήταν εκείνες που στην πραγματικότητα τον μεγάλωσαν. Ίσως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους αργότερα ήταν και τόσο ακαταμάχητος στις γυναίκες.

Θυμάστε τον Κώστα Κακκαβά; Δείτε πως είναι στα 87 του ο

Η συμβίωσή του με άτομα του άλλου φύλου έπαιξε αναμφισβήτητα τον ρόλο της στο ψυχολογικό και πνευματικό κομμάτι, ενώ τα… υπόλοιπα τα ανέλαβε ο ίδιος ο Κώστας Κακαβάς αφού από πολύ νέος υιοθέτησε έναν τρόπο ζωής προσανατολισμένο στην διαρκή αυτοβελτίωση. Δεν κάπνισε ποτέ, έπινε αλκοόλ τρομερά σπάνια και γυμναζόταν. Μια… συνήθεια άγνωστη στους Έλληνες της δεκαετίας του ’60. Εκείνος ασχολιόταν με την άρση βαρών κατά κύριο λόγο και με αυτό τον τρόπο κατάφερνε να διατηρείται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Δημιούργησε δηλαδή ένα… κοκτέιλ στο οποίο ήταν αδύνατο να αντισταθεί ο γυναικείος πληθυσμός, αφού εκτός όλων των άλλων, ο ηθοποιός φημιζόταν για την διακριτικότητά του.

Παρά το παρουσιαστικό, την αναγνωρισιμότητα που ήρθε αργότερα μέσω του κινηματογράφου και τις κατακτήσεις του, φρόντιζε πάντα να προστατεύει τον εαυτό του και την σύντροφό του από αδιάκριτα μάτια, ενώ σχεδόν ποτέ δεν απασχόλησε με… καμώματα και ακρότητες τις κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών.

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές του επιτυχίες ήταν η "Στέλλα" με την Μελίνα Μερκούρη και ο "Αγαπητικός της Βοσκοπούλας".

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Επανήλθε στο σινεμά το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού Ο βαρώνος και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, Συμφωνία χαρακτήρων (1998) της Λουκίας Ρικάκη και Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον (2002) του Νίκου Ζερβού. Συμπρωταγωνίστησε ακόμη στο μονόπρακτο Η αγγελία του Γιώργου Σκούρτη στη σειρά της ΕΡΤ Ελληνικά μονόπρακτα (2006).

Την δεκαετία του 70' εγκατέλειψε τον κινηματογράφο και επέστρεψε στην οθόνη το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού Ο βαρώνος και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, Συμφωνία χαρακτήρων (1998) της Λουκίας Ρικάκη και Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον (2002) του Νίκου Ζερβού.

Πως είναι σήμερα ο Κώστας Κακαβάς;

Θυμάστε τον Κώστα Κακκαβά; Δείτε πως είναι στα 87 του ο

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share