Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία το 1963

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εποχής

25 Ιανουαρίου 2023 14:30
«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία το 1963
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμη πολύ, με τις ταινίες του να περνούν από γενιά σε γενιά. Κάποιες από αυτές, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο για την υπόθεσή τους αλλά και για τους πρωταγωνιστές τους. Με την ευκαιρία, δείτε την γυναίκα με την οποία είχε παράλληλο δεσμό ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Μια από αυτές είναι η ελληνική ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εποχής η οποία πριν τον κινηματογράφο ήταν θεατρική παράσταση, πάλι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστρια. Στην ταινία βλέπουμε αρκετές σκηνές από την Αθήνα παλιά, αλλά και διάφορα κτήρια, όπως είναι το σχολείο που πήγαινε ως μαθήτρια.

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Η υπόθεση της ταινίας

Η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι μια τελειόφοιτος του γυμνασίου και μοναχοκόρη μεγαλωμένη σε οικογένεια ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια. Ένα πρωινό αποφασίζει να προφασιστεί ασθένεια για να αποφύγει το σχολείο. Τον σκοπό της πετυχαίνει με τη βοήθεια ενός γιατρού, ο οποίος φτάνει στο σπίτι για να την εξετάσει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Δημήτρη Παπαμιχαήλ), που καλύπτει την νεαρά μαθήτρια, η οποία τελικά τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα παρά τη διαφορά ηλικίας.

Το ζευγάρι παντρεύεται σύντομα και κατόπιν ενός του μήνα του μέλιτος ξεκινά η κοινή ζωή τους με την μαθήτρια να είναι πλέον σε έναν άλλο ρόλο. Όμως, η νεαρή Λίζα, στα «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στο σχολείο και να ολοκληρώσει την φοίτησή της σε αυτό. Έτσι επιστρέφει στο σχολείο εν αγνοία του συζύγου της και, συνεπεία αυτού, αποτυγχάνει να αντεπεξέλθει στο ρόλο τόσο της μαθήτριας, όσο και της συζύγου. Μέχρι να γίνει η αποκάλυψη…

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία το 1963

«Είχε κρεμάσει την φωτογραφία του πάνω από...» - «Σεισμός» για τη σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος είχαν τη δική τους ιστορία στο παρελθόν, προτού ο δεύτερος πάρει το θρόνο, με τις αποκαλύψεις να έρχονται κατά καιρούς για τη σχέση τους.

Ο Νίκος Μουρατίδης αναφέρθηκε στο ειδύλλιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και μάλιστα αποκάλυψε σε ποιο… ιδιαίτερο μέρος του σπιτιού της είχε κρεμάσει μία φωτογραφία του.

«Έχω συνεργαστεί με την Αλίκη. Μια φορά ήμασταν σπίτι της και συζητούσαμε για δουλειές στην κρεβατοκάμαρα. Σηκώνομαι κάποια στιγμή να πάω στην τουαλέτα και μπήκα στη δικιά της. Είχε καδράκι τη φωτογραφία της με τον τότε πρίγκιπα διάδοχο πάνω από τη λεκάνη! Της λέω “το ότι θα έβλεπα φωτογραφία σου με τον βασιλιά πάνω από την (…) δεν θα το περίμενα”».

«Όταν έμαθε για την Βουγιουκλάκη η Φρειδερίκη τον έστειλε στον Έβρο, για να ξεκόψει από την ηθοποιό, μην τυχόν και γίνει σοβαρό το θέμα, γιατί αυτός είχε τσιμπηθεί μαζί της», συμπλήρωσε.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share