Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν την χώνεψε ποτέ: Η μοναδική φωτογραφία του Αλέξανδρου Ωνάση με τη Τζάκι Κένεντι

Ο «χρυσός» κληρονόμος έκλαιγε συχνά για το διαζύγιο των γονιών του

13 Ιανουαρίου 2023 13:10
Δεν την χώνεψε ποτέ: Η μοναδική φωτογραφία του Αλέξανδρου Ωνάση με τη Τζάκι Κένεντι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης είναι γνωστό πως πληγώθηκε πολύ από το διαζύγιο των γονιών του και μάλιστα δε φαίνεται πως το ξεπέρασε ποτέ. Ο «χρυσός» κληρονόμος δεν χώνεψε ποτέ τη Μαρία Κάλλας, ούτε τη Τζάκι Κένεντι.

Ο ίδιος, αν και τα πήγαινε πολύ καλά με τα παιδιά της Τζάκι Κένεντι, δε φαίνεται πως συμπάθησε ποτέ ιδιαίτερα την ίδια.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, που ποτέ δεν κυκλοφόρησε ειδικά στην Ελλάδα μια κοινή τους φωτογραφία. Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε τη μοναδική εικόνα που είχε δημοσιευτεί στο εξωτερικό, όπου βλέπουμε μαζί τον Αλέξανδρο Ωνάση και τη Τζάκι Κένεντι να δειπνούν σε εστιατόριο.

Δείτε το σπάνιο στιγμιότυπο του Αλέξανδρου Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι

Αλέξανδρος Ωνάσης και Τζάκι Κένεντι

Η αποκάλυψη του Αλέξανδρου Ωνάση λίγο πριν πεθάνει: «Ο πατέρας μου....»

Ήταν 23 Ιανουαρίου του 1973 όταν ο συντετριμμένος και ίσα ίσα που τρέκλιζε Αριστοτέλης Ωνάσης, έδωσε την εντολή: «Μην συνεχίζετε άλλο. Σταματήστε τα όλα!»…

Από εκείνη τη στιγμή, ο γιος του Αλέξανδρος σταμάτησε να αναπνέει. Ο μεγιστάνας που (νόμιζε ότι) μπορούσε να αγοράσει ολόκληρο τον κόσμο, χρειάστηκε μονάχα δυο μέτρα σκαμμένης γης για να ανοίξει στο παιδί του την πόρτα του επέκεινα…Με την ευκαιρία, δείτε τι είχε αποκαλύψει η Ζωζώ Σαπουντζάκη για τη σχέση του Αλέξανδρου Ωνάση και της Μαρίας Κάλλας.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν δεν ήταν 25 χρονών κι ο πατέρας του Αριστοτέλης στα 67. Σε δυο χρόνια θα αντάμωναν οι δυο τους ξανά, σε άλλο κόσμο. Η κατάρα των Ωνάσηδων είχε χτυπήσει την βαριά πόρτα του διασημότερου Κροίσου του 20ου αιώνα! Ο Αλέξανδρος 25, ο Αρίστος 69 και λίγα χρόνια μετά η Χριστίνα στα 38 της… Ο θάνατος ήταν συνοδοιπόρος της οικογένειας Ωνάση.

αλέξανδρος και αριστοτέλης ωνάσης

Η γνωριμία με την Τζάκι και η ατάκα του Αλέξανδρου Ωνάση για τον πατέρα του

Τον Οκτώβριο του 1968, ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε τη Ζακλίν Κένεντι, χήρα του Τζον Φ. Κένεντι, του 35ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αλέξανδρος και η αδελφή του Χριστίνα δεν δέχθηκαν εύκολα αυτή την σχέση. Ήλπιζαν ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα μπορούσε να ξαναπαντρευτεί τη μητέρα τους, κάτι που φαινόταν πιθανό προς το τέλος της σχέσης του πατέρα τους με την Ελληνίδα υψίφωνο της όπερας Μαρία Κάλλας.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης μάλιστα λίγο καιρό πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, φέρεται να είπε: «Ο πατέρας μου λάτρευε τα ονόματα και η Τζάκι τα λεφτά».

Αριστοτέλης Ωνάσης πούρο

Παρόλο που δεν συμπάθησαν ποτέ τη θετή μητέρα τους, ο Αλέξανδρος και η αδερφή του ήταν φιλικοί με τα παιδιά της, την Καρολάιν και τον Τζον, και ο Αλέξανδρος περιστασιακά άφηνε τον θετό αδερφό του να οδηγήσει στα χειριστήρια του αεροπλάνου του.

Ο φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση, Τζον Μέγερ, πιστώνει στον Αλέξανδρο ότι έπεισε τον πατέρα του να σταματήσει να κατηγορεί δημόσια τον επιχειρηματικό αντίπαλό του και πρώην κουνιάδο του, Σταύρο Νιάρχο, για την εμπλοκή του στον θάνατο της πρώην συζύγου του Νιάρχου και θείας του Αλέξανδρου Ευγενίας Λιβάνου-Νιάρχου. Ο Νιάρχος αργότερα παντρεύτηκε τη μητέρα του Ωνάση, αδερφή της πρώην συζύγου του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share