Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

11η Σεπτεμβρίου: Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια μητέρα με το παιδί της - 16 χρόνια μετά έγινε το θαύμα!

Ανατριχιαστική ιστορία από την πιο "μαύρη" ημέρα της ανθρωπότητας!

11 Σεπτεμβρίου 2020 13:10
11η Σεπτεμβρίου: Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια μητέρα με το παιδί της - 16 χρόνια μετά έγινε το θαύμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

19 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πιο "μαύρη" ημέρα στην σύγχρονη ιστορία και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ και το Athensmagazine.gr σας φέρνει στο φως μια συγκλονιστική ιστορία!

16 χρόνια η ψυχή του Αυστραλού φωτογράφου Nathan Edwards δεν ησύχαζε, το μυαλό του ήταν κολλημένο στα πρόσωπα μίας μητέρας αγκαλιά με το παιδί της. Θεωρούσε αδιανόητο να μην γνωρίζει εάν η μητέρα στην φωτογραφία που κρατούσε ζούσε ή όχι.

Την φωτογραφία την βρήκε στο δρόμο, στο σημείο της μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις Ηνωμένες Πολιτείες την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Nathan εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ τότε στην New York Post, και ενώ κάλυπτε την επίθεση το μάτι του έπεσε στην φωτογραφία. Την φωτογραφία μιας χαμογελαστής γυναίκας να πλέει σε πελάγη οικογενειακής ευτυχίας αγκαλιά με το ούτε 1 χρόνου παιδί της.

«Από την πρώτη στιγμή που βρήκα την φωτογραφία, ήθελα να μάθω αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ζωντανοί», δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα Globalnews!

Τα χρόνια πέρασαν και ο Nathan επέστρεψε στην Αυστραλία. Πάντα όμως τον στοίχειωνε τις σκέψεις του και πιο έντονα κάθε 11η Σεπτεμβρίου. Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Ζει;

Του είχε γίνει κάτι σαν εμμονή…Έψαχνε παντού, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες και σε ιστοσελίδες ομάδων από άτομα που επιβίωσαν από την επίθεση.

Τον Φεβρουάριο αυτής της χρονιάς ο Nathan έκανε την τελευταία του προσπάθεια . Δημοσίευσε την φωτογραφία σε ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που επιβίωσαν. Και πείρε ως απάντηση ένα όνομα…Jennifer Rothschild Robinson.

Τώρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει… Έψαξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την βρήκε. Ήταν ζωντανή!

Αποφάσισαν να συναντηθούν.

Η Jennifer έπρεπε να είναι δουλειά στον 36ο όροφο του Βόρειου Πύργου εκείνη την ημέρα, αλλά για καλή της τύχη είχε οργανώσει τις πρώτες τις διακοπές μαζί με τον άντρα της χωρίς το παιδί τους. Την ημέρα της επίθεση παρακολουθούσε τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Η ίδια θυμάται όταν είδε την φωτογραφία της για πρώτη φορά στη New York Post και ταράχτηκε.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share