Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Δέκα χρόνια από τον ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ στην Ινδονησία! (PHOTOS)

26 Δεκεμβρίου 2014
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Δέκα χρόνια από τον ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ στην Ινδονησία! (PHOTOS)

Με προσευχές και επισκέψεις επισήμων στους ομαδικούς τάφους στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και άλλες χώρες ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το τσουνάμι που σάρωσε την περιοχή, με απολογισμό τουλάχιστον 220.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και καταστροφές σε 14 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

Την 26η Δεκεμβρίου του 2004 ένας σεισμός μεγέθους 9,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρα, προκαλώντας τσουνάμι που έπληξε χώρες της Ασίας όπως τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη και ακόμα και περιοχές στην Αφρική.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα άνδρες και γυναίκες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ινδονησίας δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εκδηλώσεις μνήμης σε ένα πάρκο στην Μπάντα Άτσεχ, την πόλη που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.


«Η καταστροφή αυτή αποτελεί και μία υπενθύμιση ότι πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον μας, να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα χειριζόμαστε τις καταστροφές» τόνισε ο κυβερνήτης του Άτσεχ, Ζάινι Αμπντουλάχ, ενώπιον πολλών χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων δεκάδων προσωπικοτήτων από ξένες χώρες που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Στη νότια Ταϊλάνδη, όπου το 50% των θυμάτων του τσουνάμι ήταν ξένοι τουρίστες, μία ομάδα παραθεριστών συγκεντρώθηκε σε ένα πάρκο που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη των θυμάτων στο μικρό χωριό Μπαν Ναμ Χεμ.

Διαβάστε επίσης:

Στη Σρι Λάνκα, όπου χάθηκαν 31.000 άνθρωποι, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή στην τοποθεσία όπου ένα τρένο παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα, σκοτώνοντας τους 1.500 επιβάτες του.


Πηγή: koutipandoras.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share