Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/06 - 06/07: "Τα Τρία Πατώματα", του γνώριμου Νάνι Μορέτι και το ισπανικό δράμα "Μαϊσάμπελ" της Ισιάρ Μπολέιν

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

30 Ιουνίου 2022 10:35
Οι ταινίες της εβδομάδας 30/06 - 06/07:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει το φιλμ "Τα Τρία Πατώματα", του γνώριμου Νάνι Μορέτι και το ισπανικό δράμα "Μαϊσάμπελ" της Ισιάρ Μπολέιν.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε μερικά από τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα.

Η Χαμένη Κόρη

Η Λήδα απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Λήδα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Τρία Πατώματα

Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή αναγκάζει τους πρωταγωνιστές να έρθουν αντιμέτωποι με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων. Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

Ουπς! 2 Ο Νώε Ξαναέφυγε...

Η παρέα των Φίνι και Λέα, έπειτα από τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ιστορίας τους, πλέουν ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε, αλλά οι προμήθειες αρχίζουν και τελειώνουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα. Όταν θα αναθαρρήσουν βρίσκοντας επιτέλους ένα νησάκι, όπου ζουν ειρηνικά άλλα ζωάκια, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζωηρό ηφαίστειο και τις απειλητικές δονήσεις του.

Blow-Up

Στο Swinging London των 60s ένας επιτυχημένος φωτογράφος μόδας φωτογραφίζει τυχαία μια γυναίκα στο πάρκο και ανακαλύπτει πως έχει μπλεχτεί σε μια πιθανή υπόθεση φόνου.

Τζο ο Λεμονάδας

Το ουίσκι ρέει άφθονο και οι παράνομοι έχουν στήσει χορό στο Στέτσον Σίτι. Μέχρι που καταφθάνει ο Λεμονάδας Τζο, αποφασισμένος να επιβάλει το νόμο και την αποκλειστική κατανάλωση της λεμονάδας Kolaloka.

Μαϊσάμπελ

Το 2010, δυο φυλακισμένοι Βάσκοι αυτονομιστές αρχίζουν να αποστασιοποιούνται όλο και περισσότερο από την αδιάλλακτη ΕΤΑ, σκεπτόμενοι να συναντήσουν τους συγγενείς των θυμάτων τους για να ζητήσουν προσωπικά συγνώμη. Αλλά τα εμφύλια τραύματα είναι ακόμα ανοιχτά και οι οξύτατες αντιρρήσεις αμφίπλευρες.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share