Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θέλεις να δεις ταινία κάτω από τα αστέρια, σε μία ψάθα στο έδαφος; Στο Σταύρος Νιάρχος μπορείς και μάλιστα δωρεάν! Δες πότε!

Όλες οι προβολές!

29 Ιουνίου 2022 14:37
Θέλεις να δεις ταινία κάτω από τα αστέρια, σε μία ψάθα στο έδαφος; Στο Σταύρος Νιάρχος μπορείς και μάλιστα δωρεάν! Δες πότε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλοκαιράκι, θερινό σινεμαδάκι και θεά τα αστέρια... ίσως το πιο ρομαντικό concept. Φαντάσου λοιπόν, να κάθεσαι με μία ψάθα στο έδαφος, έχοντας για ταβάνι τον έναστρο βραδινό ουρανό και να παρακολουθείς ταινία. Μία ιδέα όνειρο που θυμίζει κάτι από παλιά εποχή! Μία ιδέα που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε μερικά από τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με υπέροχη θέα.

Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 - 21:00

Μεγαλώνοντας (2014)

Γυρισμένο επί δώδεκα χρόνια με το ίδιο καστ, το Boyhood είναι μια ρηξικέλευθη ιστορία ενηλικίωσης. Η ταινία χαρτογραφεί το ανώμαλο έδαφος της παιδικής ηλικίας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, του Μέισον, με πρωτόγνωρο τρόπο στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς το παιδί μεγαλώνει στην οθόνη μπροστά στα μάτια μας. Στιγμές της εφηβείας -από οδικά ταξίδια και οικογενειακά γεύματα μέχρι γενέθλια και αποφοιτήσεις-, μαζί με όλες τις ενδιάμεσες στιγμές, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς η ταινία, σαν μια νοσταλγική μηχανή του χρόνου, μάς ταξιδεύει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μια ωδή στην ενηλικίωση και τη γονεϊκότητα.

Ελεύθερη είσοδος

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 - 21:00

Persepolis (2008)

Το κόμικ της Ιρανής Marjane Satrapi, αστείο και ταυτόχρονα λυπητερό, ειλικρινές και αποκαλυπτικό, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού –τη δική της– και το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, στα δύσκολα χρόνια της ανατροπής του Σάχη, της Ισλαμικής Επανάστασης και του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Με απλό τρόπο, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, περνά από μπροστά μας η ιστορία μιας χώρας και ενός ανθρώπου, που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο. Η συγγραφέας δεν διστάζει να αναφερθεί στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα του Ιράν και στο πώς τη βίωσε η ίδια και η οικογένειά της. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Ελεύθερη είσοδος

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 - 21:00

Lady Bird (2017)

Η Κριστίν ΜακΦέρσον είναι τελειόφοιτη στο Καθολικό Λύκειο του Σακραμέντο. Λαχταρά την περιπέτεια, την πολυπλοκότητα και τις ευκαιρίες, αλλά δεν βρίσκει τίποτα από αυτά στο σχολείο της. Η υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου) ταινία της Greta Gerwig ακολουθεί την πρωταγωνίστρια στο τελευταίο έτος της στο σχολείο, καταγράφοντας τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της: το πρώτο ειδύλλιό της, τη συμμετοχή της στη σχολική παράσταση και την αίτησή της στο κολέγιο.

Ελεύθερη είσοδος

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 - 21:00

Η Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ (1986)

Ο Φέρις Μπιούλερ έχει μια απίστευτη ικανότητα να κάνει σκασιαρχείο και να τη γλιτώνει. Σκοπεύοντας να κάνει μια τελευταία κοπάνα πριν την αποφοίτηση, προσποιείται τον άρρωστο, «δανείζεται» μια Φεράρι και ξεκινά ένα ταξίδι μιας μέρας στους δρόμους του Σικάγο. Στα ίχνη του, όμως, βρίσκεται ο διευθυντής του Γυμνασίου, αποφασισμένος να τον πιάσει στα πράσα. Μία ταινία για έναν έφηβο που αρνείται να μεγαλώσει, για τον οποίο μία ημέρα εκτός των κανόνων του σχολείου ταυτίζεται με την ιδέα της απόλυτης ελευθερίας.

Ελεύθερη είσοδος

Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 - 21:00

Νεανικά συνθήματα (1973)

Πριν ταξιδέψει σε «έναν γαλαξία, πολύ, πολύ μακριά», ο Τζορτζ Λούκας συλλαμβάνει το πνεύμα του 1962, σε μια γλυκόπικρη καρτ-ποστάλ της Αμερικής, λίγο πριν την οικονομική και κοινωνική λοξοδρόμηση. Σαν ένα εθιστικό ροκ εν ρολ τραγούδι, η ταινία χαρτογραφεί την εφηβική αθωότητα και τη νεανική ορμή μιας παρέας την τελευταία ξέγνοιαστη βραδιά πριν την ενηλικίωση.

Ελεύθερη είσοδος

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 - 21:00

Υποβρύχιο (2011)

Ο 15χρονος Όλιβερ έχει να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες σκέψεις που τον κατακλύζουν, τον ετοιμόρροπο γάμο τον γονιών του και τη σαρωτική εμπειρία του πρώτου έρωτα. Πώς θα σταθεί απέναντι στην απότομη ωρίμανση του μυαλού και του σώματος του; Μια τρυφερή και νοσταλγική ταινία ενηλικίωσης, με φόντο το τραχύ ουαλικό τοπίο.

Ελεύθερη είσοδος

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 - 21:00

Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (1955)

Ο νεαρός Τζιμ Σταρκ νιώθει το αίμα του να βράζει, έχει συνεχείς συγκρούσεις με τους γονείς του και οδηγείται σε μια παρορμητική και ανεξέλεγκτη αυτοκαταστροφική εξέγερση. Η μία από τις τρεις ταινίες στις οποίες προλάβαμε να νιώσουμε το μεγαλείο του Τζέιμς Ντιν, ένα αιώνιο ορόσημο για τη νεανική επαναστατικότητα και το εφηβικό angst.

Ελεύθερη είσοδος

26 Αυγούστου 2022

Ντόνι Ντάρκο (2001)

Έχοντας παρά τρίχα γλιτώσει(;) από ένα εξωφρενικό ατύχημα, ένας ταραγμένος έφηβος βασανίζεται από οράματα με έναν γιγάντιο λαγό, που τον χειραγωγεί εκμεταλλευόμενος τους πιο μύχιου φόβους του. Ταινία ενηλικίωσης, φόρος τιμής στον κόσμο των κόμικ και στην κληρονομιά των 80s, σαρκασμός του ρηγκανικού συντηρητισμού, μα πάνω απ’ όλα μια απολαυστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.

Ελεύθερη είσοδος

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share