Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

3+1 έξοδα που δεν πρέπει να κάνετε με την πιστωτική σας κάρτα!

Σίγουρα δεν το είχατε σκεφτεί!

13 Δεκεμβρίου 2019 16:44
3+1 έξοδα που δεν πρέπει να κάνετε με την πιστωτική σας κάρτα!
Follow us on Google News

Οι πιστωτικές κάρτες αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας και πολλοί είναι οι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα. Υπάρχουν όμως κάποιες μικρές παγίδες στην χρήση τους και κάποια έξοδα που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τα χρεώνουμε στις κάρτες μας. Ωστόσο, το Athensmagazine.gr πριν λίγο καιρό σας είχε ενημερώσει για τις αλλαγές στη χρήση των πιστωτικών καρτών.

Σε πρώτη φάση πριν ακόμα χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας, θα ήταν καλό να ξέρετε αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες πιστώσεις σας. Ακόμα και αν η τράπεζα, δεν σας έχει θέσει τέλη δαπανών, πρέπει να προσέξτε τις υπερβάσεις.

Πληρωμές υποθηκών/ενοικιάσεις

Αν και μπορεί να ακούγεται βολικό, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να εξοφλείτε ένα χρέος με με μια μέθοδο που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ένα άλλο χρέος.

πιστωτική κάρτα

Ιατρικούς λογαριασμούς

Το επιτόκιο που συνδέεται με την πιστωτική σας κάρτα μπορεί να σας δυσκολεύει να αποπληρώσετε το λογαριασμό. Ακόμα και αν είστε σε θέση να κάνετε τις πληρωμές στην ώρα τους, θα μπορούσε να βλάψει το πιστωτικό σας αποτέλεσμά ή ακόμα και να αυξήσει τα επιτόκια.

Γάμοι

Κάθε ευρώ που ξοδεύετε για τις υπηρεσίες και τα στοιχεία για το γάμο σας θα πρέπει να επιστραφούν με τόκο. Επιπλέον, είναι πανεύκολο να υπερβείτε το πιστωτικό σας όριο, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το γάμο των ονείρων σας.

Επιπόλαιες αγορές

Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείτε, χωρίς να συνειδητοποιήσετε πόσα ξοδεύετε. Είκοσι ευρώ σε ένα κατάστημα ρούχων, πενήντα στο σούπερ μάρκετ, εξήντα σε ένα πολυκατάστημα. Οι "κίνδυνοι" είναι πολλοί γι' αυτό προτιμήστε στα μικρά έξοδα της καθημερινότητας την ευκολία των μετρητών.

Η μεγάλη αλλαγή στο κοινωνικό μέρισμα: Τα πάνω κάτω! Περισσότεροι θα πάρουν 700 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Περισσότεροι είναι τελικά οι δικαιούχοι των 700 ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη αλλαγή! Τι συνέβη;

Όπως προκύπτει από τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διανομή του μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η οποία υπεγράφη την Πέμπτη, προβλέπει ότι το ποσό των 700 ευρώ θα καταβληθεί σε όλες τις οικογένειες που έχουν ανάπηρα μέλη κι όχι μόνο σε όσες έχουν ανάπηρα τέκνα ηλικίας μέχρι 24 ετών.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων (www.koinonikomerisma.gr) έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και να κλείσουν ως τις 26 Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσουν και να τελειώσουν οι πληρωμές μέχρι και 31 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019 ανατροπή

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί σε:

– Νοικοκυριά (ακόμα και ατομικά) όπου τουλάχιστον ένα μέλος τους λαμβάνει επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

– Πολύτεκνες οικογένειες (4 παιδιά και άνω) αν το οικογενειακό εισόδημα αλλά και οι τραπεζικές καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν το ποσόν των 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με τουλάχιστον 1 ή και τους 2 γονείς άνεργους –βραχυχρόνια ή μακροχρόνια- εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και οι καταθέσεις τις 20.000 ευρώ.

Οι άλλες σημαντικές αλλαγές που επήλθαν , την τελευταία στιγμή, δεν αφορούσαν τα εισοδηματικά ή περισσότερα κριτήρια, αλλά άλλους «κόφτες» που είχαν τεθεί.

Έτσι, μειώθηκαν από δέκα σε εφτά τα χρόνια που υποχρεούται ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα μας.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς ή δικαιούχους πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για τουλάχιστον μια 7ετία, αντί 5ετίας που έως τώρα εξεταζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δημόσιο ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 317 θέσεις!

Προκήρυξη για προσλήψεις στο Δημόσιο. Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη 7Κ/2019 που αφορά την κάλυψη 317 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι έδωσαν «πράσινο φως» για 18.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2020, από το υπουργικό συμβούλιο. Με βάση την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών για τη διετία 2019 - 2020 θα γίνουν συνολικά 19.700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η προκήρυξη για προσλήψεις στο Δημόσιο αφορά: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαί-δευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).17 μόνιμες θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).

Η λίστα με τις 45 ειδικότητες που θα γίνουν δεκτές απο το ΑΣΕΠ για την εν λόγω προκήρυξη είναι η εξής:

Η προκήρυξη και οι ειδικότητες

Δημόσιο ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 317 θέσεις!

Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), τριάντα μία (31) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Ελληνικής Φιλολογίας, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Γενικής Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Φυσικής Ιατρικής Απο¬κατάστασης), ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Νηπιαγωγών, ΠΕ Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ΠΕ Ψυχολόγων.

Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τριάντα οκτώ (38) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Διαιτολόγων, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Εργοθεραπευτών, ΤΕ Κοινωνικών Λει¬τουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Νοσηλευτικής και ΤΕ Πληροφορικής.

Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), διακόσιες δεκατρείς (213) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων / Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Παιδαγωγών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικός Επιμελητών Παιδιών, ΔΕ Επιμελητών, ΔΕ Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας, ΔΕ Επιμελητών Πρόνοιας, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών / Φροντι¬στών Παιδιών, ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών, ΔΕ Μαγείρων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φρο¬ντίδας ΑμεΑ, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ειδικότητα Συντηρητή Κτιρίων και ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων (Υδραυλικών).

Δ’ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), τριάντα πέντε (35) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Εστίασης, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – Μεταφορέων Ασθενών.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως: Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share