Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Το αιχμηρό μήνυμα του Παυλόπουλου προς την Άγκυρα!

Τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

14 Απριλίου 2019 15:30
Το αιχμηρό μήνυμα του Παυλόπουλου προς την Άγκυρα!

Αυτό είναι το αιχμηρό μήνυμα του Παυλόπουλου προς την Άγκυρα! Μήνυμα προς το εσωτερικό, αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Αμφισσα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

«Το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, πρέπει όμως να μας διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», είπε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά την Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Να σας θυμίσουμε: Επεισόδιο με τον Προκόπη Παυλόπουλο και άντρα που προσπάθησε να του επιτεθεί έξω από την Μητρόπολη!

«Ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την πατρίδα, το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας, κατ' εξοχήν δε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια»», δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος: Αναγκαία η ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό!

Αυτό κατά την τελετή βράβευσης των νικητών του 6ου Πανελλήνιου Ψηφιακού Διαγωνισμού με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό», που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια πραγματική μάστιγα, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς στρέφεται εναντίον του ανθρώπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην πιο τρυφερή του ηλικία. «Θίγει τον άνθρωπο, όταν μάλιστα διαμορφώνει την προσωπικότητά του», τόνισε και επισήμανε την τεράστια ηθική απαξία, την οποία έχει αυτή η συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα: Πάσχα 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία;

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό πρέπει ν' αναδείξουμε» και ότι «για να εκβάλουμε κάτι από την Κοινωνία μας, όπως οφείλουμε, πρέπει ν' αναδείξουμε την επικινδυνότητά του». Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, σημείωσε ότι όλοι μαζί «υψώνουμε ένα τείχος προστασίας. Τείχος προστασίας για όλα αυτά τα θύματα. Αλλά υψώνουμε και τη φωνή σε όλους τους θύτες, είτε έχουν συνείδηση αυτού που κάνουν είτε δεν έχουν. Γιατί σημασία έχει το αποτέλεσμα».

Τέλος, οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήρε τη σημασία της συμμετοχής τους και της συμβολής τους στην αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής μάστιγας εντός της σχολικής κοινότητας.

Δείτε ακόμα ένα θέμα που αφορά τη παιδεία: Υπουργείο Παιδείας: Θέλει να αναβαθμίσει τις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share