Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Άνδρας έκλεψε λεωφορείο και συγκρούστηκε με οχήματα - Ήταν ένοπλος

Μία αδιανόητη κλοπή που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία

22 Μαρτίου 2024 10:24
Άνδρας έκλεψε λεωφορείο και συγκρούστηκε με οχήματα - Ήταν ένοπλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκάλεσε ένα περιστατικό στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή έναν οπλισμένο άνδρα. Ένα λεωφορείο που είχε καταληφθεί από ένοπλο, συγκρούστηκε με αυτοκίνητα και έπεσε πάνω σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο σε μια χαοτική σκηνή στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Άρπαξε ένα λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια οδήγησε, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το λεωφορείο με πολλά οχήματα που κυκλοφορούσαν εκείνη τη στιγμή. Στο τέλος, συνετρίβη σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Ένοπλος συνελήφθη με αυτόματο στο Καπιτώλιο (video)

Όταν επιβιβάστηκε ο άνδρας γύρω στις 11:10 μ.μ (τοπική ώρα), μόνον ο οδηγός βρισκόταν στο λεωφορείο της Metropolitan Transit Authority της Κομητείας του Λος Άντζελες . Ο δράστης ονόματι Anai Lindsey από τη Νεβάδα, τον απείλησε και του είπε «Απλά οδήγησε!», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τις Αρχές.

Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας πήρε το τιμόνι καθώς ο οδηγός του λεωφορείου προσπαθούσε να στρίψει, προκαλώντας σύγκρουση που τραυμάτισε έναν επιβάτη οχήματος. Εν τέλει, άνοιξε μια τρύπα στον τοίχο του ξενοδοχείου Ritz-Carlton.

Άνδρας έκλεψε λεωφορείο και συγκρούστηκε με οχήματα - Ήταν ένοπλος

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή πεζός αλλά αργότερα συνελήφθη, Η αστυνομία εντόπισε ένα όπλο στο πεζοδρόμιο μπροστά από το λεωφορείο. Ο οδηγός του λεωφορείου και ένας ακόμη οδηγός μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ανέφεραν οι αρχές. Ο Lindsey έχει κατηγορηθεί για απαγωγή και κρατείται με εγγύηση 100.000 δολαρίων. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πιθανό κίνητρο.

Συναγερμός στο Βερολίνο: Ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βερολίνο. Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έλαβε σήμα έκτακτης ανάγκης για έναν άνδρα που είχε μαζί του ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο και ο οποίος εισέβαλε ξαφνικά σε σχολική τάξη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Το Reuters επικοινώνησε με το σχολείο, όμως το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο παρέπεμψε στην αστυνομία.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24 ανέφερε ότι ζητήθηκε από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου να παραμείνουν στις τάξεις, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ερευνούν τώρα το κτίριο.

Οι περίπου 1.200 μαθητές και οι 125 εκπαιδευτικοί κλήθηκαν, αρχικά, μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα να παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Λίγο αργότερα, ενημερώθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο, ώστε να μπορέσουν οι αρχές να συνεχίσουν καλύτερα τις έρευνες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απτά στοιχεία για ένοπλο δράστη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share