Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Σοκ! Κολυμβητής πέθανε από σπάνια αμοιβάδα που του «έφαγε» τον εγκέφαλο

Είναι το έκτο καταγεγραμμένο περιστατικό στην ιστορία της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ

1 Αυγούστου 2023 11:24
Σοκ! Κολυμβητής πέθανε από σπάνια αμοιβάδα που του «έφαγε» τον εγκέφαλο
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας κολυμβητής στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς μολύνθηκε από αμοιβάδα που… «τρώει» τον εγκέφαλο. Το συγκεκριμένο είδος αμοιβάδας ονομάζεται «Naegleria fowleri» και εμφανίζεται σε λίμνες και ποτάμια. Επίσης, δείτε τον 35χρονο που κατασπάραξε ο λευκός καρχαρίας - Η σοκαριστική στιγμή που τον κόβει στα δύο

Οι Αρχές, σύμφωνα με την New York Post, δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία για τον άτυχο κολυμβητή, ούτε καν για το φύλο του, ενώ δεν ενημέρωσαν ούτε για το σημείο στο οποίο πιθανολογούν πως μολύνθηκε.

Η «Naegleria fowleri», ουσιαστικά εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, επιφέροντας τον θάνατο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αυτή είναι η τρίτη καταγεγραμμένη περίπτωση θανάτου από τη συγκεκριμένη αμοιβάδα στη Τζόρτζια από το 1962. Να σημειωθεί πως δεν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Η αμοιβάδα εμφανίζεται φυσιολογικά και δεν υπάρχει κάποιο περιβαλλοντολογικό πρωτόκολλο. Δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές ούτε να τεθούν υπό έλεγχο. Η εμφάνισή τους διαφέρει από καιρό σε καιρό», ανέφερε επιστήμονας Υγείας.

Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, πυρετός, ναυτία και εμετός, «πιάσιμο» στον αυχένα και επιληπτικές κρίσεις, πριν επέλθει ο θάνατος. Τα συμπτώματα ξεκινούν πέντε ημέρες μετά από την μόλυνση.

Angus Cloud: Πέθανε ξαφνικά στα 25 του ο «Fez» από τη σειρά Euphoria

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός του «Euphoria», Angus Cloud, σε ηλικία μόλις 25 χρόνων, σοκάροντας το Χόλιγουντ. Συγχρόνως, Πέθανε ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Πολ Ρούμπενς

Ο Angus Cloud, που μόλις μια εβδομάδα πριν έχασε τον πατέρα του, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι της οικογένειάς του, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, τη Δευτέρα (31/07).

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ένα αποχαιρετηστήριο μήνυμα της οικογένειάς του που ήρθε στο φως μέσω του TMZ. Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του 25χρονου ηθοποιού, ο Angus Cloud «πάλευε με αυτοκτονικές τάσεις», ιδιαιτέρως μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο το TMZ κάνει λόγο για υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Με βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε έναν απίστευτο άνθρωπο σήμερα. Ως καλλιτέχνης, φίλος, αδελφός και γιος, ο Άνγκους ήταν ξεχωριστός για όλους μας από πολλές απόψεις. Την περασμένη εβδομάδα έθαψε τον πατέρα του και πάλεψε έντονα με αυτή την απώλεια. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι ότι γνωρίζουμε ότι ο Άνγκους έχει επανενωθεί με τον μπαμπά του, ο οποίος ήταν ο καλύτερος φίλος του.

Ο Άνγκους ήταν ανοιχτός για τη μάχη του με την ψυχική υγεία και ελπίζουμε ότι ο θάνατός του μπορεί να είναι μια υπενθύμιση για όλους, ότι δεν είναι μόνοι και δεν πρέπει να το πολεμήσουν μόνοι τους. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος τον θυμάται για το χιούμορ, το γέλιο και την αγάπη του για όλους. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή, καθώς ακόμη επεξεργαζόμαστε αυτήν την καταστροφική απώλεια», αναφέρεται στην δήλωση της οικογένειας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share