Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Οι γιατροί της έδιναν 12 μήνες ζωής: Εκείνη είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και κατάφερε 4 χρόνια μετά να πάρει το πτυχίο της

Παράδειγμα προς μίμηση

1 Ιουνίου 2023 18:02
Οι γιατροί της έδιναν 12 μήνες ζωής: Εκείνη είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και κατάφερε 4 χρόνια μετά να πάρει το πτυχίο της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ιστορία της Λόρα Νουτάλ δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μέσω μιας εξέτασης ρουτίνας στα μάτια διαγνώστηκε με τον πιο επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο, οι γιατροί της έδωσαν μόλις 12 μήνες ζωής αλλά εκείνη δεν τα έβαλε ποτέ κάτω και τα κατάφερε. 4 χρόνια μετά είναι πλέον πτυχιούχος και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ιστορία της Λόρα

Μόλις ολοκληρώθηκε η θεραπεία της, η Λόρα επέστρεψε στις σπουδές της, έδωσε εξετάσεις και πήρε το πτυχίο την στην πολιτική, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Με την ευκαιρία, συγκλόνισε ο Γιώργος Καραμίχος για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Λόρα Νουτάλ
Λόρα Νουτάλ

Τώρα, δηλώνει έτοιμη να κάνει όσα περισσότερα μπορεί από τα πράγματα που ονειρευόταν να κάνει. Φορώντας, χαμογελαστή, την τήβεννο, είπε πως η στιγμή αυτή είναι «επική»:

«Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα επέστρεφα στο πανεπιστήμιο. Δεν πίστευα ότι θα αποφοιτούσα, αλλά να ‘μαι, επιτέλους».

Δάκρυα χαράς και συγκίνηση για την Έλενα: «Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για 6 μήνες και τελείωσαν με τη βοήθεια του Θεού» - Νίκησε τον καρκίνο και χτύπησε το καμπανάκι της ζωής

Τον δικό της προσωπικό Γολγοθά «ανέβηκε» τους τελευταίους έξι μήνες η Έλενα Αγαθαγγέλου από τη Λεμεσό, η οποία τα κατάφερε και χτύπησε το καμπανάκι του αιματολογικού θαλάμου στο Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού με χαμόγελο και δάκρυα χαράς! Παράλληλα, καθηλώνει η Μαρία Μενούνος για την απώλεια της μητέρας της και τη μάχη της με τον καρκίνο για δεύτερη φορά, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα και την Μαρία Βλάχου.

Νίκησε τον καρκίνο και χτύπησε το καμπανάκι

Μιλώντας στο SigmaLive η Έλενα ανέφερε ότι η διάγνωση έγινε τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από αρκετούς μήνες αναλύσεων και επισκέψεων σε διάφορους γιατρούς καθώς δεν υπήρχαν εμφανή συμπτώματα.

Όπως ανέφερε διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, ή αλλιώς λέμφωμα, εξηγώντας ότι αυτή η πάθηση πλήττει πολλούς νέους ανθρώπους

«Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για 6 μήνες και τελείωσαν εχτές με τη βοήθεια του Θεού»

«Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για 6 μήνες και τελείωσαν εχτές με τη βοήθεια του Θεού. Το καμπανάκι έγινε δωρεά, μαζί με τον πίνακα μου στο πλάι, όπου αναγράφεται ένα μήνυμα ελπίδας, στον θάλαμο του αιματολογικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και έγιναν οι χημειοθεραπείες» είπε.

Διευκρίνισε ότι ήταν η πρώτη που είχε την χαρά να το χτυπήσει. «Από εδώ και πέρα θα το χτυπάει ο κάθε καρκινοπαθής που τελειώνει τις χημειοθεραπείες του και βγαίνει νικητής κι εύχομαι πραγματικά να μη φύγει ούτε ένας χωρίς να το χτυπήσει. Εύχομαι η δική μου εμπειρία και πορεία να αποτελέσει δύναμη ελπίδας, πάθος για ζωή, θάρρος για αγώνα!»

Συγγενείς και φίλοι χθες επιφύλαξαν μια έκπληξη στην Έλενα καθώς μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι της με πανό και μπαλόνια για να γιορτάσουν μαζί της τη νίκη της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share