Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη δημοσιότητα σοκαριστικό βίντεο με Βρετανό που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους

«Δεν έχω βαθμό! Ξέρω μόνο ότι η Λεγεώνα των Ξένων είπε...»

29 Απριλίου 2022 20:48
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη δημοσιότητα σοκαριστικό βίντεο με Βρετανό που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει έναν τραυματία Βρετανό, ο οποίος αιχμαλωτίσθηκε στην Ουκρανία και ανακρίνεται από ρωσικές δυνάμεις αγνώστου ταυτότητας.

Ο άνδρας ο οποίος λέει πως τον λένε Αντριου Χιλ και μιλάει με βρετανική προφορά, έχει μπανταρισμένο το αριστερό του χέρι, μερικούς πρόχειρους επιδέσμους γύρω από το κεφάλι του και αίμα στο δεξί του χέρι. «Δεν έχω βαθμό… Ξέρω μόνο ότι η λεγεώνα των ξένων είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω», απαντάει ο άνδρας στο ερώτημα ποιος είναι ο βαθμός του.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάιφ - Η Μόσχα απέρριψε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την Αζοφστάλ (Video)

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Μικολάεφ στη νοτιοδυτική Ουκρανία και ότι έφερε όπλο. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το ζήτημα.

Ο Βρετανός αιχμάλωτος δήλωσε στους Ρώσους ανακριτές ότι είναι από το Πλίμουθ στη νότια Αγγλία, ότι έχει τέσσερα παιδιά και μια σύντροφο. Είπε ότι ταξίδεψε με δική του απόφαση για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες του πήραν το διαβατήριό του.

Όταν ο ίδιος ρωτάει αν είναι ασφαλής, ένας από τους Ρώσους απαντά: «Ναι, είσαι απολύτως ασφαλής». Οι Ρώσοι είπαν ότι θα του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά του, τα οποία φαίνεται να περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα από σφαίρα.

Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή που εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ισχυριζόμενη ότι έγινε για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την προστασία της από τους φασίστες. Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι οι ισχυρισμοί περί επικράτησης των φασιστών είναι αβάσιμοι και ότι ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη επιθετική πράξη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρή δημοσιογράφος από το πλήγμα στο Κίεβο - Επιθέσεις από τη Μόσχα με πυραύλους «κρουζ»

Μια Ουκρανή παραγωγός του Radio Liberty σκοτώθηκε από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο ραδιοσταθμός στον οποίο εργαζόταν.

«Η Βίρα Γίριτς έχασε της ζωή της από το πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πολυκατοικία στην οποία κατοικούσε», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πτώμα της ουκρανής παραγωγού βρέθηκε σήμερα κάτω από τα συντρίμμια, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καταδίκασε σήμερα τα «τυφλά πλήγματα» που κατέφεραν χθες, Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πλήρης αλληλεγγύη με τον ουκρανικό λαό, καθώς και με τους @antionioguterres και @KirilPetkov (σ.σ.: ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας) που βρίσκονταν χθες στην περιοχή» των πληγμάτων, έγραψε ο Λεντριάν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα έπληξε με πυραύλους κρουζ Kalibr ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share