Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτη πρόκληση Ρώσων: «Πυρηνικά χτυπήματα στην καρδιά της Νέας Υόρκης» (video)

Γέλια από Ρώσους αναλυτές σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι

25 Απριλίου 2022 16:15
Απίστευτη πρόκληση Ρώσων: «Πυρηνικά χτυπήματα στην καρδιά της Νέας Υόρκης» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με γέλια… συνδύασαν Ρώσοι αναλυτές σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι τη συζήτηση για πιθανό πυρηνικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ, αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν καυχήθηκε για τη δοκιμαστική εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού Sarmat την Τετάρτη.

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Sarmat, με πυρηνικές δυνατότητες, από το Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας και έπληξε με επιτυχία στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα, περίπου 3.700 μίλια μακριά. Ο Πούτιν δήλωσε ότι το πολυαναμενόμενο όπλο είναι «ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας».

Δείτε επίσης: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο «Azovstal» (video)

Συζητώντας για την εκτόξευση του Sarmat στο Russia-1, οι αναλυτές… γελούσαν, με έναν εξ αυτών μάλιστα να βάζει στο τραπέζι την πιθανότητα χτυπήματος κατά των ΗΠΑ, αναφέροντας συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη.

Το εν λόγω απόσπασμα κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Julia Davis, αρθρογράφο του «The Daily Beast».

«Εν τω μεταξύ στη ρωσική κρατική τηλεόραση: οικοδεσπότες και συμμετέχοντες στο πάνελ γελούν ασταμάτητα, ενώ συζητούν για πυρηνικά πλήγματα κατά της ηπειρωτικής επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορείτε να φανταστείτε οποιονδήποτε από τους γνωστούς παρουσιαστές των δικών μας μέσων ενημέρωσης να γελάει με την ιδέα της καταστροφής πόλεων;» αναρωτήθηκε η Ντέιβις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις σε 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς - Πληροφορίες για θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν σήμερα στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων. Επίσης, πυραυλικό χτύπημα δέχτηκαν υποδομές στην Οδησσό.

Ο Ολεξάντερ Καμίσιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας. Η Ρωσία κατέρριψε σήμερα δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν επιπλέον σήμερα οι τοπικές αρχές. «Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» στην περιοχή Ριλσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ. «Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγο αφού οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν ότι άγνωστης αιτίας πυρκαγιά μαίνεται σε αποθήκη καυσίμων στη γειτονική επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share